Partizan pobedio Honved

BEOGRAD, 16. decembra 2009. (Beta) - Vaterpolisti Partizana savladali su u Beogradu mađarski Honved sa 12:7 (1:0, 5:3 2:2, 4:2) i u drugom kolu Evrolige ostvarili drugu pobedu u Grupi C.

Stefan Mitrović je postigao tri gola za Partizan koliko i Marton Sivoš za Honved. Dvostruki strelci za "crno-bele" bili Milan Aleksić, Andrija Prlainović i Nikola Rađen, dok su po gol postigli i Živko Gocić, Duško Pijetlović i Vladimir Vujasinović.

Duel Partizana i Honveda bodovao se i za regionalnu Interligu u kojoj su "crno-beli" ostvarili maksimalan učinak iz dosadašnjih pet utakmica.

Susret sa Honvedom Partizan je rešio u svoju korist bez većih problema, pošto je Gocićevim golom u prvoj četvrtini stekao vođstvo od 1:0, dok je u drugoj deonici preko Aleksića, Pijetlovića i Prlainović uvećao prednost na tri gola (4:1).

Prednost od dva do tri gola razlike Partizan je održavao do drugog poluvremena na čijem je početku je vođstvo povisio i na 8:4.

Honved se, ipak, nije predao već u trećoj deonici i golovima Đerđa Marnica i Bulči Sekelja vratio se u igru, ali samo da bi u poslednjoj četvrtini i definitivno izgubio korak sa srpskim šampionom.

Partizan je protivnika dokrajčio pogocima Rađena i Mitrovića u poslednjoj deonici, pa je meč završen najvećom prednošću domaćih.

Vaterpolisti grčkog Olimpijakosa pobedili su danas u Pireju ekipu Budve sa 10:4 (2:1, 4:1, 2:1, 2:1), u utakmici drugog kola Grupe C Evrolige.

Ekipi Olimpijakosa je trijumf nad Budvom prvi u takmičenju, a po dva gola za grčki tim postigli su Evangelos Delakas, Jorgos Doskas, Jorgos Afrudakis i Tedoros Hadžiteodoru.

Budvani su u prvom kolu na svom terenu izgubili od Partizana.

Partizan - Honved 12:7 (1:0, 5:3, 2:2, 4:2)

Partizan : Soro, Mirković, Rađen 2, Korolija, Aleksić 2, Pijetlović 1, Prlainović 2, Gocić 1, Avramović, Mitrović S. 3, Vujasinović 1, Gak , Mitrović
Trener: Igor Milanović

Honved: Gergely, Szekely 1, Batori, Jansik, Salomon, Matajsz, Mezei, Szivos 3 , Marnitz 2, Gor Nagy Miklos, Pajan 1, Borsos, Levai
Trener: Vad Lajos

Pogledajte još