Laporta na proleće šalje ponudu za Fabregasa

BEOGRAD, 17. decembra 2009. (Beta) - Predsednik španskog fudbalskog šampiona Barselone Đoan Laporta rekao je da će na proleće biti poznato koliku će ponudu poslati Arsenalu za Seska Fabregasa.

Fabregas je igrao za juniorski tim Barselone, a kao 16-godišnjak je prešao u Arsenal.

Britanski mediji spekulisu da Laporta namerava da ponudi Arsenalu 40 miliona funti za 22-godišnjeg igrača sredine terena. Fabregas ima ugovor sa Arsenalom do 2014. godine.

"Želimo Seska Fabregasa. Barselona će se sledeće sezone boriti za tog fudbalera. Novac? O visini ponude ćemo odlučiti krajem marta, kada budemo pripremali ugovor", rekao je Laporta za londonski San.

Fabregas je u nekoliko navrata rekao da ne želi da ode iz Arsenala, ali je predsednik Barselone istakao da će učiniti sve kako bi ubedio upravu engleskog kluba da ga proda.

"Sesk je dobar igrač, a mi nameravamo da ubedimo čelnike londonskog kluba da ga prodaju. To neće biti lako, ali mi smo u veoma dobrim odnosima sa Arsenalom", rekao je Laporta.

Fabregas je povredio tetivu, a trener "tobdžija" Arsen Venger rekao je da nije siguran kada će se njegov fudbaler vratiti na teren.

"Povređen je ali ne znam koliko će odsustvovati sa terena. Sigurno neće igrati na sledećoj prvenstvenoj utakmici", rekao je Venger.

Fabregas je 2003. godine prešao u Arsenal i za taj klub odigrao je 252 utakmice, postigao je 39 golova i zabeležio 79 asistencija.

Sa Arsenalom je osvojio FA Kup i trofej Komjuniti šild.

Za reprezentaciju Španije, sa kojom je osvojio Evropsko prvenstvo 2008. godine, nastupio je 47 puta i postigao pet golova.

Pogledajte još