Opozicija:Sredstva nisu ravnomerno raspoređena

BEOGRAD, 17. decembra 2009. (Beta) - Poslanici opozicije ocenili su u četvrtak da sredstva iz budžeta nisu ravnomerno raspoređena i zatražili da se smanje izdvajanja za pojedine kabinete i vladinu Kancelariju za saradnju sa medijima.

Opozicija traži više sredstava za poljoprivredu i kapitalne investicije, kao i smanjenje subvencija javnim preduzećima. Poslanici Srpske radikalne stranke negodovali su što je za usluge po ugovoru za kabinet potpredsednika Vlade Srbije za evropske integracije izdvojeno deset miliona dinara i predložili da se za te svrhe odvoji milion dinara.

Poslanici Liberalno demokratske partije zatražili su da se deo sredstava koja su predviđena za Ministarstvo infrastrukture, odnosno za subvencije za železnice, preraspodele i za ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, prosvete, poljoprivrede i za Državnu revizorsku instituciju.

Poslanik Nove Srbije Miroslav Marićević zatražio je da se od dela sredstava koja su namenjena za Nacionalni investicioni plan preusmere za pomoć penzionerima i da se onima sa najmanjim primanjima dodeli od 10.000 do 25.000 dinara.

Pogledajte još