Taksisti blokirali Trg Slaviju

BEOGRAD, 17. decembra 2009. (Beta) - Beogradski taksisti nezadovoljni su odnosom vlasti prema njima, jer je njihove zahteve u četvrtak primila sekretarka vlade, a protest je po podne nastavljen blokadom Trga Slavija, dok je u svim ulicama oko trga zaustavljen saobraćaj.

Taksisti protestuju i u drugim gradovima - Nišu, Novom Sadu, Novom Pazaru, Loznici. U Čačku nije bilo protesta, dok je u Kraljevu od 20 taksi udruženja u protest stupilo tri. U centru Beograda taksisti propuštaju samo vozila hitne pomoći i vatrogasce. Ulica Kneza Miloša je prohodna, kao i deo Nemanjine ulice od raskrsnice Kneza Miloša u pravcu ka Železničkoj stanici.

Delegacija predstavnika taksi udruženja i auto prevoznika, koji u četvrtak štrajkuju u 25 gradova Srbije, ušli su nešto posle 11 sati u zgradu vlade u Beogradu da predaju svoje zahteve. Član pregovaračkog tima Sindikata "Nezavisnost" Dušan Perić rekao je nakon izlaska iz zgrade vlade da nije rečeno do kog roka bi vlada mogla da odluči o zahtevima, ali da očekuju pregovore.

Taksisti i autoprevoznici traže da se ukine obaveza uvođenja fiskalnih kasa do početka 2013, da se sa ulica uklone taksisti koji rade bez dozvole i iz drugih su gradova, da se utvrdi minimalna cena usluga i da se ukine taksa na luksuz i plin prilikom registracije vozila.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.