DSS tužila Marka Karadžića

BEOGRAD, 17. decembra 2009. (Beta) - Demokratska stranka Srbije (DSS) tužila je državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marka Karadžića i zatražila od premijera njegovo smenjivanje.

"Okrivljeni Marko A. Karadžić je 11. decembra 2009. godine, učestvujući u emisiji 'Stanje nacije' Televizije B92 rekao da je DŠ zbog kritike Statuta Vojvodine neonacistička organizacija", navedeno je u saopštenju DŠ. Ta stranka zahteva od predsednika Vlade Srbije da smeni Marka Karadžića sa mesta državnog sekretara "jer svojim izjavama nanosi sramotu Vladi Srbije kao jednoj od najvažnijih državnih institucija".

Državni sekretar Marko Karadžić izjavio je u četvrtak da će se odazvati sudskom pozivu na tužbu Demokratske stranke Srbije i izrazio žaljenje što se DSS nije izvinila građanima koji nisu srpske nacionalnosti zbog stavova kojima ih stavlja u drugi red.

"Dobro je što će (Demokratska stranka Srbije) imati mogućnost da to izvinjenje uputi građanima pred sudom. Nedopustivo je u građanskom društvu da parlamentarna stranka promoviše ideje u kojima su pripadnici jedne nacije višeg ranga u odnosu na građane drugih nacionalnosti", kazao je Karadžić agenciji Beta.

Pogledajte još