Završeno snimanje domaćeg filma "Kako su me ukrali Nemci"

Nedavno je završeno snimanje filma "Kako su me ukrali Nemci", reditelja Miloša Radivojevića

Film "Kako su me ukrali Nemci" dobio je podršku Ministarstva za kulturu Republike Srbije preko odobrenih sredstava na konkursu Filmskog centra Srbije 2008. godine u iznosu od 20 posto celokupnog budžeta koji iznosi 1,2 miliona eura.

Ovo ostvarenje je šesnaesti igrani film Miloša Miše Radivojevića, i zasnovan je na autobiografskoj priči o nemačkom oficiru Trećeg rajha koji u uslovima okupacije ostvaruje roditeljski kontakt sa usamljenim dečakom iz provincijskog grada u Srbiji. Uz autora, scenario potpisuju i Svetozar Vlajković i Vladislava Vojnović. 

Priča filma "Kako su me ukrali Nemci" vraća nas u 1991. godinu i donosi nam priču o Aleksu, sredovečnom, nedovoljno afirmisanom piscu, poreklom iz bivše Jugoslavije, koji već 30 godina živi u malom primorskom mestu na obali Jadrana; usamljeniku koji je namerno porušio sve veze sa svojim prethodnim životom i svojim sunarodnicima. Jednog dana u njegovom životu pojavljuje se Dita, nekadašnja prostitutka koja mu dovodi devojčicu Romi. Ona je dete Ditine pokojne sestre s kojom se Aleks nekada susretao, pa Dita smatra da je Romi možda i njegovo dete. Aleks odlučuje da devojčicu odvede u obližnji veći grad i tamo je preda Centru za nezbrinuta lica. Tokom puta od Aleksove kuće na obali do Centra za socijalni rad, on devojčici u nekoliko flešbekova priča priču o svom detinjstvu. (old_image)

Završetak postprodukcije filma i njegova pojava u javnosti očekuju se na proleće 2010. godine. 

U filmu igraju Svetozar Cvetković, Jelena Đokić, Douglas Henshall, Nebojša Milovanović, Miodrag Krstović, Dara Džokić, Gordan Kičić, Vojislav Brajović i Nada Šargin.

Inače, Miša Radivojević je kompletan autor kultnih filmova novog talasa srpske kinematografije: "Živeti kao sav normalan svet", "Dečko koji obećava", "Una", "Ni na nebu ni na zemlji", "Buđenje iz mrtvih"...

Pogledajte još