Antić selektor do 2012. godine

BEOGRAD, 18. decembra 2009. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić produžio je ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije do 2012. godine.

Ugovor o nastavku saradnje Antić i predsednik FSS-a Tomislav Karadžić potpisali su na svečanosti na kojoj je Antiću dodeljena Zlatna lopta kao najboljem treneru godine.

"Ovo je još jedan znak poverenja u naš izabrani put. Budite sigurni da ćemo učiniti sve da opravdamo poverenje", rekao je Antić po potpisivanju ugovora.

Karadžić je ocenio da produžetak saradnje sa Antićem predstavlja "veliki dan".

"Ovo je veliki dan za nas, jer je kontinuitet dobrog rada. Ranije smo razgovarali i sada i formalno potpisali. Nije FSS, čak ni onaj stari, mnogo puta produžavao ugovore sa selektorom. Ja se nadam da će Antić ne samo odraditi ovaj, već da će biti još ugovora", rekao je Karadžić.

Zlatna lopta za najboljeg igrača godine pripala je Milošu Krasiću, igraču CSKA iz Moskve i standardnom reprezentativcu, ali on nije mogao da je lično preuzme iz porodičnih razloga.

Reprezentacija Srbije je pod vodjstvom Antića izborila direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2010. godine, a Krasić je jedini fudbaler koji je odigrao svih 10 utakmica u kvalifikacijama za Mundijal.

FSS je danas dobio još jednog sponzora, a to je Metals banka. Taj ugovor takodje je potpisan do 2012. godine.

Svečanosti u beogradskom Hajatu prisustvovali su ministarka sporta Snežana Samardžić Marković, ambasadori Nemačke, Gane i Australije, zemalja sa kojima će Srbija igrati na Mundijalu, kao i mnogi ljudi iz fudbala.

Pogledajte još