Provokativna naučna otkrića o seksu

Seksolozi LiveSciencea donose pregled najprovokativnijih seksualnih otkrića koje su potvrdili naučnici. Ta istraživanja su potvrđena, pročitajte i proverite neka od njih. 

Osećaj krivice
Iako se ženama verovatno ne čini tako, naučno je dokazano da se muškarci tokom prevare svoje partnerke osećaju znatno lošije nego žene. Leši pol je osetljiviji kad su u pitanju emotivni prestupi poput flerta s drugom osobom.

Miris seksa
Naravno, i tokom seksa se znojite, ali i seks ima miris. Prema istraživanju "Journal of Neuroscience", žene mogu prepoznati razliku između običnog znoja i onog koji se pojavi kad su muškarci seksualno uzbuđeni, što zapravo i utiče na povećanu privlačnost prema njima. 

Ekstenzije su delotvorne
Prema istraživanju Univerziteta u Torinu, razne ekstenzije za penis su delotvorne. Naime, istraživanja dokazuju da posebne ekstenzije koje "povlače" penis mogu povećati muški polni organ za čak 30 posto. 

Što duže to bolje
Prema istraživanju objavljenom u "Journal of Theoretical Biology", žene koje se suzdržavaju od seksa deluju na svoj biološki podsticaj da pronađu što prikladniju osobu, a muškarci se time dokazuju koliko su disciplinovani i spremni na izazov.

Dečje igre
Istraživanje sprovedeno u Ajovi pokazalo je da 25 posto dece, uzrasta između 11 do 16 godina, posebno ako je reč o deci čiji roditelji imaju niske prihode, redovno upražnjavaju seks. Prosečan uzrast za prvi seks, za tu grupu, je 12,77 godina.

Pilule su OK 
Proizvođač kontracepcijskih pilula "Yaz" počeo je da reklamira svoj proizvod kao oružje protiv akni, PMS-a i mnogo manju štetnost pilula na zdravlje, a to je i naučno dokazano.

PAPA test tek u 21. godini
Istraživači sa Univerziteta u SAD izdali su nove smernice za zaštitu od raka grlića maternice. Prema njihovim uputstvima, devojke bi prvi PAPA test trebale napraviti tek u 21. godini i ponavljati ga svake tri godine ako imaju normalne rezultate testiranja. Dakle, ne jednom godišnje kao što se dosad preporučivalo. 

N.D.

Pogledajte još