Do marta nacrt novog zakona o finansiranju stranaka

BEOGRAD, 18. decembra 2009. (Beta) - Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je u petak da će to ministarstvo, u saradnji sa Agencijom za borbu protiv korupcije, do kraja godine formirati radnu grupu za izradu predloga izmena Zakona o finansiranju stranaka.

"Cilj nam je da do marta završimo prvi nacrt zakona, jer je izuzetno važno da Srbija dobije novi zakon do juna meseca, u suprotnom, dobićemo negativne preporuke Saveta Evrope", rekao je Homen novinarima. Homen je rekao da će u izradu tog predloga biti uključena i ministarstva, pre svega za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Ministarstvo finansija.

"To je velika obaveza prema Savetu Evrope, ali i prema građanima zbog borbe protiv korupcije", rekao je Homen i dodao da će u radnu grupu biti uključeni predstavnici svih parlamentarnih stranka kao i predstavnici nevladinih organizacija koje se bave tom oblašću. On je rekao da je radna grupa Agencije za borbu protiv korupcije uradila preporuke koje će biti upućene radnoj grupi za izradu zakona o finansiranju stranaka.

Pogledajte još