Žreb za osminu finala Lige šampiona

BEOGRAD, 18. decembra 2009. (Beta) - Žrebom u Nionu su odredjeni parovi osmine finala fudbalske Lige šampiona.

Štutgart - Barselona
Olimpijakos - Bordo
Inter - Čelsi
Bajern Minhen - Fiorentina
CSKA Moskva - Sevilja
Lion - Real Madrid
Porto - Arsenal
Milan - Mančester junajted

Prve utakmice osmine finala igraće se 16. i 17. odnosno 23. i 24. februara, dok su revanši na programu 9. i 10. odnosno 16. i 17. marta. 

Predsednik fudbalskog kluba Inter Masimo Morati i kapiten tog tima Havijer Zaneti ocenili su večeras da imaju realne šanse da eliminišu engleski Čelsi u osmini finala Lige šampiona.

"Veoma smo motivisani nakon današnjeg žreba. Možemo da pobedimo svakoga, ali ishod duela zavisi najviše od nas. Dvomeč sa Čelsijem biće veoma interesantan, pogotovo što će se Žoze Morinjo vratiti na Stamford bridž", izjavio je Morati za italijansku televiziju Skaj.

Kapiten Intera Zaneti rekao je da su "nero-azuri" dobili najtežeg protivnika u osmini finala, ali je istakao da ne postoje nepremostive prepreke.

"Dobili smo najtežeg rivala, ali ćemo igrati na istom nivou kao Čelsi. Biće to veoma uzbudljive utakmice, ali sada je još rano da razmišljamo o Čelsiju", naveo je Zaneti.

Sadašnji trener Intera Žoze Morinjo bio je šef stručnog štaba Čelsija od 2004. do 2007. godine. 

Trener fudbalera španskog Reala Manuel Pelegrini priznao je da je danas da će njegovoj ekipi u osmini finala Lige šampiona protiv francuskog Olimpika iz Liona dodatnu poteškoću predstavljati činjenica da Madridjani nikada nisu pobedili taj francuski tim.

Lion i Real su u sezonama 2005/2006. i 2006/2007. igrali medjusobno u grupnim fazama takmičenja u Ligi šampiona. Francuzi su oba puta slavili na svom terenu, dok su dva meča u Madridu završena nerešenim rezultatom.

"Lion je težak rival, kao i svi ostali potencijalni protivnici u osmini finala Lige šampiona. Dosadašnji medjusobni dueli su važni, ali ne moraju da budu odlučujući faktor. Lion je osvojio dosta titula prvaka Francuske u prethodnim sezonama, a i u Ligi šampiona su igrali dobro", rekao je Pelegrini za sajt Evropske fudbalske unije (UEFA).

Napadač Reala Gonzalo Iguain podsetio je da je Real ove sezone u Ligi šampiona već odigrao dve utakmice sa francuskom ekipom, Olimpikom iz Marseja.

"Lion je snažna ekipa, ali možemo da ih pobedimo. Ove sezone već smo igrali sa Marsejom, tako da poznajemo snagu francuskih klubova. Činjenica da revanš igramo kod kuće mogla bi da donese prevagu u našu korist", naveo je Iguain.

Odbrambeni fudbaler Lion Kris ocenio je da je Lion mogao da prodje i lošije na današnjem žrebu u sedištu UEFA.

"Madridjani su medju tri najbolje ekipe u Evropi i imaju sjajne fudbalere. Žreb je bio dobar, ne smemo da zaboravimo da smo za protivnike mogli da dobijemo Barselonu ili Čelsi", zaključio je Iguain.

Pogledajte još