Radnički slavio protiv Heliosa

BEOGRAD, 18. decembra 2009. (Beta) - Košarkaši Radničkog pobedili su u Kragujevcu slovenački Helios sa 69:66 (22:21, 14:15, 13:19, 20:11) u prvoj utakmici 13. kola Jadranske lige.

Kragujevčanima je to peta pobeda u regionalnom takmičenju, dok je Helios doživeo deseti poraz.

Najzaslužniji za uspeh Radničkog bio je Vladimir Vuksanović sa 25 poena, a Dragan Milosavljević dodao je na to još 11 poena.

Domen Lorbek ubacio je 19 poena za Helios, a dobru partiju pružio je i Alvin Snou sa 16 poena.

Trener kragujevačke ekipe Miroslav Nikolić ocenio je nakon meča da je utakmica bila teška i da je igračima nedostajala koncentracija u odbrani da bi se izbegle greške.

"Znali smo da je Helios solidna, disciplinovana ekipa, koja igra prljavo u odbrani. U drugom poluvremenu smo odigrali odlično u odbrani, pa smo uspeli da umorimo Snoua", rekao je Nikolić.

On je dodao da je prezadovoljan prvim delom sezone koji Radnički završava sa pet pobeda.

"Sada smo mnogo sigurniji jer smo 70 odsto već ostali u ligi", naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima, u drugom delu prvenstva očekuje pobede nad ekipama Širokog Brijega i Bosne na domaćem terenu, a, kako navodi, ako pobede još koji put, biće to "šlag na torti".

Košarkaš Radničkog Vladimir Vuksanović ocenio je da su obe ekipe sličnog kvaliteta, da je utakmica bila teška i dobijena "na mišiće".

"Napravili smo puno grešaka u odbrani u prvom delu utakmice tako da je Helios dao nekoliko lakih koševa. Naš tim je mlad i malo nam je ušla voda u uši, pa se takve greške dešavaju", rekao je Vuksanović.

Trener slovenačke ekipe Rado Trifunović rekao je da su njegovi igrači odigrali "tešku, tvrdu i agresivnu utakmicu".

"Imali su kontrolu u celoj utakmici osim u poslednjoj četvrtini kada je u poslednjim minutima nedostajalo koncentracije i hrabrosti", rekao je Trifunović.

On je čestitao svojim igračima na dobroj igru, ali je zaključio da je uprkos tome utakmica zasluženo izgubljena. 

13. kolo: 

Subota:
Budućnost – FMP 19:00
Zvezda – Bosna 19:30
Zagreb – Zadar 16:30
Olimpija – Hemofarm 18:00 

Nedelja:
Cedevita – Cibona 18:00
Široki – Partizan 19:30

Pogledajte još