Zbog jakog vetra i sumaglice saobraćaj otežan

BEOGRAD, 19. decembra 2009. (Beta) - Svi važniji putni pravci su prohodni, ali je saobraćaj jako otežan zbog obilnih snežnih padavina prethodnih dana i trenutno jakog vetra, dok sumaglica smanjuje vidljivost u većini krajeva, saopštio je u subotu Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema podacima AMSS, sneg jakog intenziteta pada na području Timočke i Negotinske krajine, dok u ostalim krajevima Srbije nema padavina. Na celom području Srbije je veoma hladno sa jakim mrazem, temperature se kreću od minus 12 stepeni, koliko je izmereno na području Banatskog Karlovca, do minus jedan stepen na Zlatiboru.

Jak vetar duva na području Srema, južnog Banata, širem području Beograda, Žagubice, Kučeva, Požarevca i Velikog Gradišta i stvara snežne nanose, pa se ne preporučuje kretanje na put bez preke potrebe. AMSS savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo, da izbegavaju nagle promene pravca, kao i nagla zaustavljanja.

Pogledajte još