Siti otpustio Hjuza i doveo Mančinija

MANČESTER, 19. decembra 2009. (Beta-AP) - Engleski fudbalski klub Mančester siti otpustio je trenera Marka Hjuza i na njegovo mesto postavio Roberta MančinijaMančinija.

Ovakva odluka saopštena je manje od dva sata posle pobede Sitija nad Sanderlendom od 4:3.

"Skor od dve pobede na poslednjih 11 utakmica u Premijer ligi ne uklapa se u planove i ciljeve koje je uprava postavila. Vlasnik šeik Mansur i Upravni odbor ne veruju da će se s Hjuzom situacija značajno popravi", rekao je predsednik Sitija Kaldon Al Mubarak.

Hjuz je preuzeo Siti prošlog juna, a novi vlasnici, konzorcijum iz Abu Dabija, saopštili su prilikom preuzimanja klluba da će treneru staviti dovoljno novca na raspolaganje, kako bi bio medju četiri najbolja u Premijer ligi.

Siti je potrošio više od 200 miliona funti na dovodjenje pojačanja - Robinja, Karlosa Tevesa, Gareta Berija, Emanuela Adebajora, Roke Santa Krusa i Džoleona Leskota.

Bivši trener Intera Roberto Mančini potpišao je ugovor na tri i po godine, a Al Mubarak je rekao da je uveren da će italijanski stručnjak doprineti boljim rezultatima.

"Roberto je veoma iskusan trener i osvojio je mnogo trofeja. Njegovi rezultati sve govore. On veruje u potencijal Sitija, nadam se da će naši fantastični navijači pozdraviti njegov dolazak", rekao je predsednik Sitija.

Mančinijev pomoćnik biće Brajan Kid, a Hjuzovi saradnici su takodje napustili klub.

Mančester siti zauzima šesto mesto na premijerligaškoj tabeli sa 29 osvojenih bodova i ima 11 manje od prvoplasiranog Čelsija, koji ima i meč manje.

Pogledajte još