fbpx

Tesla font

U Centru lepih umetnosti "Guarnerius" pred mnogobrojnom publikom izveden je multimedijalni rad - Muzički hologram Nikola Tesla i izložba "Rukopisom Nikole Tesle - font Tesla", organizovanim uz pomoć Skupštine grada Beograda i CLU Guarnerius.

"Rukopisom Nikole Tesle – font Tesla", po koncepciji Rastka Ćirića i autora fonta: Vladimira Popović i Olivere Stojadinović, a u produkciji Fakultet primenjenih umetnosti i Muzej Nikole Tesle, imali smo priliku da vidimo font izveden iz originalnog Teslinog rukopisa.  Font je zamišljen kao još jedan prilog proslavi 150 godina od rođenja Nikole Tesle. Na izložbi smo besplatno dobijali katalog i CD sa fontom "Tesla", koji će biti na više načina dostupan za upotrebu široj javnosti. Osim na internet stranici Muzeja,font će biti dostupan i na www.tipometar.org.

Multimedijalni rad "Muzički hologram – Nikola Tesla", autora Miroslava Miše Savića u izvedbi ansambla "Liebe und Arbeit orchester" i dua "Factor & Vector" pod muzičkim vođstvom Maria Eterovića izveo je jednočasovni program od deset kompozicija. Ansambl "Ljubav i rad" nastao je na najboljim tradicijama domaće minimalističke muzičke scene 70. i 80. godina predstavljajući vrhunac naše avangarde, a svi muzičari su učenici srednje muzičke škole "Josip Slavenski". Dobili su veliki aplauz, kao znak odobravanja i podrške za umetnost koju su nam podarili.

Izložba i koncert posvećeni proslavi 150 godina od rođenja Nikole Tesle, u savršenom su skladu  sa idejom o trajanju u budućnost ideja i dela ovog velikana, i trajaće koliko i inspiracija koju smo dobili u nasledstvo kao zaveštanje za sve buduće generacije - večno.

Tekst i fotografije: Dragan Kljajić

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.