Pobede Reala, Hetafea i Atletika iz Bilbaoa

BEOGRAD, 20. decembra 2009. (Beta) - Real Madrid pobedio je u utakmici 15. kola španskog prvenstva Saragosu sa 6:0, i tako se zadržao na drugom mestu Primere sa 34 boda, pet manje od vodeće Barselone.

Golove za Real postigli su Gonsal Iguain u 3. i 34. minutu, Rafael van der Vart u 26. i 29, kao i Kristijano Ronaldo i Karim Benzema u 50, odnosno 71. minutu.

Hetafe je do osme pobede u šampionatu došao na gostovanju protiv Sevilje zahvaljući golovima Roberta Soldada u 12. i 33. minutu. Jedini gol za domaće postigao je Alvaro Negredo u 51. minutu.

Sevilja je ovim porazom ostala na 30 bodova i propustila je priliku da se značajnije primakne drugoplasiranom Real Madridu. Hetafe je na osmom mestu sa 24 boda.

Atletiko Bilbao je na svom terenu pobedio Osasunu sa 2:0 i probio se na šesto mesto na tabeli. Domaći su poveli već u prvom minutu a strelac je bio Fransisko Jeste. Konačan rezultat postavio je Fernando Ljorente u 12. minutu.

Bilbao je sa 23 boda na šestom mestu, a Osasuna je na 11. sa 16 bodova.

Fudbaleri Barselone su zbog obaveza na svetskom klupskom prvenstvu ranije odigrali utakmicu 15. kola. Katalonci su 2. decembra pobedili na gostovanju Hetafe sa 2:0.

U nedelju se igraju preostale utakmice 15. kola:

Valjadolid-Sporting Hihon

Viljareal-Rasing Santander

Espanjol-Almerija

Malaga-Majorka

Tenerife-Atletiko Madrid

Deportivo-Valensija.

Pogledajte još