U nesreći u Zagrebu povređeno 60 osoba

ZAGREB, 21. decembra 2009. (Beta) - U železničkoj nesreći koja se dogodila u ponedeljak ujutru na zagrebačkoj glavnoj železničkoj stanici povređeno je 60 osoba, od kojih je pet zadržano u bolnici, saopštilo je ministarstvo zdravlja Hrvatske.

Prema poslednjim informacijama tog ministarstva, niko od povredejnih prilikom udara voza u grudobran na zagrebačkoj železničkoj stanici, nije životno ugrožen. Od 55 putnika kojima je pružena lekarska pomoć, njih 50 je pušteno kućama, a uglavnom je reč o putnicima koji su usled udarca zadobili hematome ili istegnuće mišića.

Direktor putničkog prevoza Hrvatskih železnica Marijan Klarić kazao je na konferenciji za novinare da se voz, koji je udario u grudobran na zagrebačkoj železničkoj stanici, pre toga uredno zaustavio na deset stajališta. Dodao je ne zna zašto lokomotiva nije uspela da zakoči i na zagrebačkoj stanici i da će to uvrđivati posebna istražna komisija.

Predsednik Sindikata mašinovođa Nenad Mrgan ocenio je da nesreća pokazuje neophodnu obnovu voznog parka Hrvatske železnice, čiji su vozovi u velikom delu "loši i zastareli". On je naveo da je uzrok nesreće najverovatnije nedovoljna količina tečnosti koja sprečava smrzavanje cevi sistema kočenja.

Pogledajte još