Gvardiola bi mogao da ode iz Barselone

BEOGRAD, 21. decembra 2009. (Beta) - Trener Barselone Pep Gvardiola mogao bi da napusti taj fudbalski klub kada mu na kraju sezone istekne ugovor, preneli su španski mediji.

Gvardiola je ekipu preuzeo pre 18 meseci i neizvesno je da li će potpisati novi ugovor. Pojedini mediji navode da bi 38-godišnji trener mogao da napravi pauzu zbog premora, dok drugi smatraju da ipak čeka rezultate predsedničkih izbora u klubu, zakazanih za sledeću godinu.

Barselona je ove godine osvojila šest trofeja, prvenstvo Španije, Kup kralja, Super kup, Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

"Pep je ozbiljan i zna koliko znači Barseloni. On želi da nastavi sa radom, ali razmišlja o mnogim stvarima. Optimista sam, ali o ovako važnoj stvari se ne odlučuje u kratkom roku", rekao je predsednik Barselone Đoan Laporta medijima.

Španski list "La Razon" naveo je da Gvardiola razmatra mogućnost da napusti klub po isteku ugovora na kraju sezone.

"Trener zna da je najbolje vreme da napusti klub kada je na vrhuncu slave. Prošli su meseci napornog rada koji su doneli rezultate, ali možda je vreme da ode iz kluba. Pep zna da će uvek moći da se vrati u Barselonu, ako to želi", navodi list.

List "La Vangardija" piše da je uprava kluba zabrinuta zbog mogućeg odlaska trenera, ali da će ga primorati da uskoro donese odluku.

"Oni bi želeli odgovor što pre, kako kandidati za predsednika kluba ne bi mogli da se služe najjačim oružjem - pitanjem trenera", navodi list.

Barselona je prva na tabeli španskog prvenstva sa dva boda više od Real Madrida.

Pogledajte još