Dalje bez Ljajića?

BEOGRAD, 22. decembar 2009. (FoNet) - Vlada Srbije najverovatnije neće imenovati novog koordinatora Akcionog tima za saradnju sa Hagom, ako Rasim Ljajić podnese ostavku posle nove godine, potvrđeno je Novostima u Nemanjinoj 11.

Ljajić će, kako je ranije obećao, napustiti tu operativnu funkciju ako Ratko Mladić ne bude pronađen i uhapšen u narednih deset dana. U tom slučaju, Akcioni tim će ostati samo sa jednim koordinatorom, Vladimirom Vukčevićem, republičkim tužiocem za ratne zločine.

Lider nove SDPS i ministar za rad i socijalnu politiku nastaviće posao saradnje s Hagom, pre svega oko dokumentacije i svedoka, jer će ostati predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom.

Istupanjem iz Akcionog tima prestaće samo njegove operativne aktivnosti u lociranju i potrazi za haškim optuženicima.

Kako je objašnjeno u vladi, pišu Novosti, Akcioni tim se već ”uhodao”, u njemu se tačno zna ko šta radi i bespotrebno je da se uvodi novi koordinator umesto Ljajića.

"Praktično se i posle Ljajićeve eventualne ostavke neće ništa promeniti u radu Nacionalnog saveta i Akcionog tima za saradnju sa Hagom", rečeno je Novostima u Vladi.

Pogledajte još