Uhapšeno 13 policajaca i šest carinika

BEOGRAD, 22. decembra 2009. (Beta) - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su 13 policajaca i šest carinika osumnjičenih da su na graničnom prelazu Jabuka kod Prijepolja primali mito kako bi omogućili šverc i prelazak granice bez potrebnih dokumenata.

Dva policijska službenika i jedan carinik su označeni kao organizatori kriminalne grupe koja se bavila nezakonitim poslovima od aprila do decembra 2009. godine. Svi su uhapšeni posle višemesečnog rada Sektora unutrašnje kontrole policije i Unutrašnje kontrole carine.

Carinici su, u dogovoru sa policijskim službenicima, od građana koji prevoze robu čiji je promet zabranjen ili ograničen, zahtevali novac kako bi im omogućili unošenje ili iznošenje robe iz Srbije kao i prelazak državne granice osobama koje nisu posedovale potrebna dokumenta.

Na kraju smene, osumnjičeni su delili novac koji su od građana dobili. Nakon isteka zakonskog roka za zadržavanje osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti predati istražnom sudiji Okružnog suda u Užicu.

Pogledajte još