NOVI MAČO HIT: Srbi i Hrvati opet ratuju, ali ovog puta kobajagi (FOTO)

0

Grupa prijatelja iz Srbije i Hrvatske, i posle rata koji smo doživeli, ima potrebu da puca jedna na druge. Samo ovoga puta ne pucaju bojevom municijom, a pošto se “poubijaju” idu zajedno na pivo.

Pretežno Srbi i Hrvati, uz po nekog Slovenca i Bosanca, podeljeni u dve grupe, vodili su pravi rat proteklog vikenda u Spačvanskoj šumi u Slavoniji. Tačnije, najbolji opis bi bio da su se “igrali rata”, pošto se nisu stvarno ubijali, već su se takmičili u igri Airsoft. Međutim, u pitanju je zaista ozbiljna vojna simulacija u kojoj je, sa svih strana, bilo i onih koji su učestvovali u ratovima devedesetih.


– U Hrvatskoj ekipi ima ljudi koji su tada pilotirali na helikopterima i migovima, to jest visokih oficira danas. Među nama ima onih koje je zadesila Oluja, pa danas žive u Beogradu. Na obe strane ima aktivnih policajaca i vojnika – kaže Marko Milošević, jedan od takmičara iz beogradskog Airsoft tima BRAT, i ističe kako su Hrvati veoma ljubazni domaćini:

 Redovno popijemo po koje Ožujsko ili Pan pivo kad se vidimo. A posle par piva, zajedno zapevamo i neku pesmu iz Ex Yu. Svi sedimo za istim stolom i znamo da je “onaj” rat bio velika glupost “nametnut od zapadnih sila da nas izlome u sitne komade i danas nam rade šta hoće “. To je najčešća rečenica koja se čuje kao razlog ratovanja, sa obe strane. I na kraju igre svi u velikom vojničkom šatoru jedemo fenomenalni čobanjac i uz smeh prepričavamo kako je ko koga “roknuo” – priča Milošević.

A između piva i pesama, ratuju. Ova igra najviše podseća na Paintballl, samo su puške malo vernije originalima. Upravo zato i meci, to jest plastične kuglice, nemaju boju i više bole, a takmičari se ponašaju kao pravi vojnici. Igra traje 30 sati bez prekida i timovi imaju više zadataka, koji su verni misijama pravih vojnika.

– Jedna frakcija se nalazi na jednom delu terena u šumi i tu pravi svoju bazu, a druga na drugom kraju terena. U bazama se prespava, a onda se ujutru ide na brifing, na kome se dobijaju zadaci. Neki od zadataka su da napravite “Machine gun” gnezdo, da osvojite i sačuvate od neprijatelja izvor vode ili da locirate satelitsku antenu CC (communication center ). Postoje i noćni zadaci. U njima treba da otkrijete gde se nalazi neprijateljska baza i da postavite svoje zastavice u nju – objašnjava Milošević.

Milošević naglašava da Airsoft kao sport uopšte nije opasan, ako se pridržava pravila to jest ako se sve vreme koristi zaštitna oprema.


dum

/

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.