Dunga brani Mela i Dijega

BEOGRAD, 23. decembra 2009. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Dunga izjavio je da je Juventus kriv što njegovi zemljaci Felipe Melo i Dijego ne igraju na očekivanom nivou ove sezone.

Melo i Dijego su u italijanskim medijima označeni kao glavni krivci za loše igre i rezultate Juventusa u poslednje vreme. Torinska "stara dama" je eliminisana iz Lige šampiona, a u prvenstvu Italije izgubila je korak sa vodećim Interom.

"Ako moramo da pričamo o nečijoj krivici, onda moram da kažem da su Melo i Dijego žrtve. U reprezentaciji je Melo igrao dobro i sada mi je teško da procenim da li će ova kriza kod njega da potraje ili će uskoro proći", rekao je Dunga za dnevnik "Korijere delo sport".

Dunga je ocenio da je obojici Brazilaca potrebno vreme kako bi se navikli na novi klub, ali i da trener Ćiro Ferara mora da ih postavi na prave pozicije na terenu.

"Melu je potrebno da na terenu ima saigrača blizu sebe, kao što je u Fiorentini imao Rikarda Montoliva. Dijego je ofanzivni 'vezni' igrač i potrebna mu je pomoć napadača kao što je bilo dok je igrao za Verder", naveo je on.

Dunga je dodao da je, uprkos teškoj situaciji u Juventusu, uveren da će dvojica reprezentativaca Brazila u nastavku sezone dokazati da vrede mnogo.

Melo je ove sezone za Juventus odigrao 12 utakmica i postigao dva gola, a Dijego je postigao jedan pogodak više na 11 utakmica.

Pogledajte još