Polemika Miloša Aligrudića i Nate Mesarović

BEOGRAD, 23. decembra 2009. (Beta) - Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić oštro je u sredu kritikovao reizbor sudija navodeći da je njegov cilj politički podobno sudstvo, što je predsednica Visokog saveta sudstva Nata Mesarović negirala.

"Kako je moguće da se Nata Mesarović poziva ovde pred vama na bilo kakvu vrstu kriterijuma i objektivnosti kada sedi u organu koji bira njenog sina za mesto u sudu", pitao je Aligrudić i čestitao Nati Mesarović što će joj sin biti sudija.

Među predloženim kandidatima, tvrdi Aligrudić, nalaze se brojne sudije kojima se u biografijama može naći da su učestvovali u izbornim krađama 1996. godine i 1997. godine. Aligrudić je pitao i kako je moguće da predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević ne bude izabrana za sudiju.

Predsednica savet Nata Mesarović rekla je da su u pravljenju kriterijuma za izbor sudija učestvovali i članovi Društva sudija Srbije. "Meni je žao što su oni mislili da se na njih neće primeniti merila za izbor sudija", rekla je Mesarović.

Ona je poručila Aligrudiću da nije pripadala ni jednoj političkoj stranci a da je "možda bila želja Demokratske stranke Srbije da ona bude u toj stranci".

Pogledajte još