Sinonim za hedonizam: Solaris Resort u Vrnjačkoj Banji

Pripadam ovoj drugoj grupi, posebno od kako imam dete. Svaki detalj brižljivo isplaniram: počev od daljine puta, blizine apoteka i prodavnica, pa sve do hotela u kome planiram da odsednem sa svojom porodicom.

Vrnjačka banja se često nalazi na karti naših putovanja. Od Beograda je udaljena samo 200 kilometara pa je odličan izbor za vikend odmore koji su lek za dušu i telo. Banja Vrnjci, kako je mnogi zovu, pravi je biser prirode i nadaleko je čuvena po svojim lekovitim vodama čiju delotvornost priznaju čak i “neverne Tome”. Zato smo i odlučili da svoj kratki odmor provedemo upravo ovde.

Hotel Solaris Resort preporučila mi je prijateljica, koja je nedavno boravila u njemu. Bila je prezadovoljna. Dobro znam da njene kriterijume nije lako zadovoljiti pa sam rešila da je poslušam.

Bila je to ljubav na prvi pogled! Smešten u mirnom delu Vrnjačke Banje, u neposrednoj blizini banjske promenade, ušuškan u zelenilo i cveće izgledao je nestvarno. Koliko je važno da hotel ima parking znaju samo oni koji su se makar jednom parkirali "malo" dalje od hotela. Iskustvo cimanja prtljaga se nikada ne zaboravlja. Srećom, ovde postoji besplatan parking predviđen samo za goste hotela.

Dočekale su nas savršeno opremljene i udobne sobe. Dva LCD televizora, idealno da svako uživa u svom omiljenom programu, garderober, air - condition i predivna terasa sa pogledom na prirodu. I, naravno besplatan wi-fi. Jesam li spomenula da bez čitanja vesti na internetu ne mogu da započnem dan?

Svi koji jednom probaju zalogaje napravljene pod komandom vrhunskog kuvara, znaju da hrana može da bude nešto kao svetsko čudo. Kada se spoje znanje, maštovitost i kvalitet, rezultat je pun pogodak. Mentor restorana “Biber” koji se nalazi u hotelu je Dragan Lukić, jedan od naših najboljih kuvara. Gastro moment je za mene važan segment svakog putovanja. Volim da probam nešto drugačije i novo, a ovde nisam mogla da odlučim šta pre da poručim iz bogate ponude nacionalnih specijaliteta Španije, Francuske, Italije i Dalekog istoka. Srećom, osoblje se dobro razume u hranu koja se nalazi na meniju, pa su umeli i da nas posavetuju: od predjela pa sve do vina koje će zaokružiti obrok.

Hotel Solaris Resort je prvi u Srbiji sa Halal sertifikatom za proces proizvodnje i distribucije hrane po islamskim verskim načelima.

Đakuzi, slana pećina, kaldarijum, ruska banja, parno kupatilo, relax baldahin, tuš tropska kiša, finska sauna, kao i zatvoreni bazen sa morskom vodom temperature 29 stepeni. Ne podnosite preznojavanje u sauni? Ni ja! U hotelu "Solaris" pronašla sam idealano mesto za postizanje unutrašnjeg mira: tepidarijum -prostorija sa ležaljkama koje se zagrevaju približno temperaturi tela.

Krvni sudovi se šire, poboljšava se protok krvi, a telo se zagreva bez znojenja. Masaža čokoladom za kraj, učinila je da se osetimo kao da smo ukrali delić raja.

(old_image)

Pogledajte još