Cvetković: Ima razloga za blagi optimizam u 2010. godini

BEOGRAD, 23. decembra 2009. (Beta) - U Srbiji se tokom 2010. godine ne očekuju spektakularni rezultati, ali ima razloga za "blagi optimizam" izjavio je u sredu uveče premijer Srbije Mirko Cvetković.

Sledeća godina biće teška godina, "ali se nalazimo na putu ka rastu bruto nacionalnog dohatka i oporavku privrede", kazao je Cvetković za Radio-televiziju Srbije. On je naveo da će 2010. godina biti pre svega investiciona, a predviđa se i rast bruto nacionalnog dohotka od oko 1,5 odsto, dok je predviđena inflacija od šest odsto.

"Imaćemo razumevanja za najsiromašnije i njih ćemo podržavati", kazao je predsednik Vlade i dodao da budžet za 2010. omogućava stabilnu i redovnu isplatu penzija i plata budžetskih korisnika, kao i izgradnju infrastrukture.

Cvetković je rekao da ne vidi razloge za masovnije proteste nezadovoljnih radnika u 2010. godini i naglašava da praksa blokiranja pruga i puteva mora da se prekine."To ne znači da ljudi ne treba da protestuju. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da pomognemo gde su protesti opravdani", kazao je premijer.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.