’’Mala Italija’’ – veliko uživanje

U petak uveče je u neverovatnoj atmosferi, u noći punog meseca nad Beogradom, otvoren originalni italijanski restoran-"Little Italy" na Adi Ciganliji.

Nekoliko stotina uglednih zvanica iz sveta umetnosti, biznisa i šou biznisa, je stizalo na adresu ‘’Little Italy’’ u romantičnom voziću da bi uživali u čarima italijanske kuhinje i‘’italian lifestyle’’-a, ali Jova i Mina Sreco iz " Lux life-a" su odlučili drugačije. Oni su došli u vintage Cinkvecento, popularnom Fići i dobili veliki aplauz. Iza toga, svi su svoje oduševljenje iskazali slikanjem sa ovim simbolom " dolce vite" i odmah postavljali na društvene mreže.

Okupana čarobnom mesečinom i gostima koji su svojim stilom i belim šeširićima ( poklon kuće) dočarali Portofino, Ada je pokazala da moze biti naša , itekako trendi , letnja destinacija.

Pasta, sladoled, vino ...to je ’’Little Italy’’, novo mesto u gradu, restoran na plaži neodoljive Ade. ’’Little Italy’’ je otmena ali udobna, sva bela i plava ko’ leto, miriše na paste, ima ukus kremastog sladoleda, i šmek rashlađenog vina i koktela.

’’Little Italy’’ predstavlja na najbolji način tradiciju italijanske kuhinje. Na njenoj romantičnoj terasi , gosti ovog autentičnog restorana imali su prilike da probaju pastu “alla primavera”, trikolori, posebnu salatu od pirinča, preko 15 vrsta domaćeg, kremastog sladoleda I popularne koktele Rossini, Bellini,Negroni kao I one sa sa Black tonic Coctom.

Potpuni ugodjaj pravog beogradskog leta, u italijanskom maniru dali su i operski pevači Petar Bošković i Brana Bajović izvedbama najpoznatijih arija Pavarotti-a,Bocelli-a, što je bio sjajan uvod za majstore dobre zabave "Extra Orchestra" koji su evergrin i pop hitovima držali goste na plesnom podijumu duboko u noć. Na ovom ‘’trikolori party’’-ju,svi su izgledali svetski, a od poznatih izdvajamo: Vesna Čipčić, Stanko Crnobrnja, Staka Novković, Bata Spasojević,dr Siniša Kojić, Goga Grubješić, Filip Maksimović,Danijela Šegan, dr Dejan Radenković,Jelena Blečić I Mihajlo Bukvić, Saša Milojković, Daniela Krakorova,Miša Berić, Andrijana Čortan, Mr X,Sandra Štajner, Branka Kovačević,Niggor i Marija Bahri kojoj je pripala nagrada za najbolji style.

Gostoprimstvo gostima, čcinili su šarmatni domacini Lorenzo Bartolini i šef kuhinje Marco Bernardini sa vrednim osobljem restorana, spremni da ugoste i Vas.

Organizator ove večeri za pamćenje, poverena je agenciji SuperStar world wide .

“Little Italy” Vam poklanja recept za salatu od pirinča (za 4 osobe)

Potrebno je:
300 g pirinča
100 g tunjevine iz konzerve
200 g čeri paradajza
100 g dimljenog žutog sira
2 šargarepe
1 paprika
50 g kukuruza šećerca
3 kašike crnih maslina bez koštica
malo graška, bosiljka, peršuna, rukole (sitno iseckani)
maslinovo ulje, limun, tabasko (ako volite ljuto) malo majoneza i kečapa po želji

Pirinač se skuva, opere, ohladi i stavi u frižider da malo odleži. Dodajte mu komadiće sira, ( u zavisnosti kakav sir volite - jači ''a la fontina'' ili bilo koji žuti, dimljeni). Zatim u to umešajte tunjevinu, crne masline bez koštica, iseckani čeri paradajz, sveža mrkva i sveže papričice seckane na žilijen, kuvani žuti kukuruz, grašak.

Italijani ovu smesu ostave u frižideru da odstoji preko noći a narednog dana začine: maslinovim uljem, limunom, bosiljkom, peršunom, tabaskom, rukolom i sa malo majoneza i kečapa po želji.
Prijatno!

Prenosimo vam ovde delić atmosfere sa žurke!

(old_image)

Pogledajte još