Šumaher želi titulu sa Mercedesom

BEOGRAD, 24. decembra 2009. (Beta) - Sedmostruki prvak sveta u Formuli jedan Mihael Šumaher rekao je da namerava da osvoji novu titulu sledeće sezone, ovaj put u ekipi Mercedesa. 

Šumaher je u sredu objavio da se vraća takmičenju, posle tri godine pauze, a mediji su naveli da je za jednogodišnji ugovor sa Mercedesom dobio sedam miliona evra. Mercedes je nedavno preuzeo ekipu Bron GP.

"Osvojio sam sedam titula, a tim je prošle sezone trijumfovao u konkurenciji vozača i konstruktora. Sada je Mercedes novi vlasnik ekipe, a naš posao je da osvojimo titule", rekao je Šumaher.

"Ne mogu da dočekam 1. februar, kada ćemo i zvanično testirati vozila", dodao je Nemac, koji će u januaru napuniti 41 godinu.

Šumaher se povukao 2006. godine posle 250 trka, od kojih 180 u Ferariju. On je najuspešniji vozač u Formuli jedan, ostvario je 91. pobedu.

Nemački vozač će ponovo sarađivati sa Rosom Bronom, koji je učestvovao u osvajanju svih sedam šampionskih titula. Šumaher je dva puta bio šampion sa Renoom (1994. i 1995. godine) i pet puta sa Ferarijem (od 2000. do 2004.).

Šumaher je prošle sezone trebalo da se vrati u Formulu jedan, kao zamena za povređenog Ferarijevog vozača Felipea Masu, ali nije prošao lekarske preglede, pošto je povredio vrat na moto trkama.

On je nedavno obavio lekarske preglede, posle kojih je izjavio da je potpuno spreman za takmičenje.

Šumaher će u Mercedesu voziti sa Nikom Rozbergom.

Pogledajte još