Odlaganje odredbe o prelasku granice

BEOGRAD, 24. decembra 2009. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dacić predložio je u četvrtak da se primena odredbe po kojoj bi maloletni crnogorski državljani od 1. januara u Srbiju mogli ući isključivo ako imaju pasoš odloži za šest meseci da bi se građani mogli pripremiti za to.

"Dogovorio sam se sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Ivanom Brajovićem da predložimo da se ta odluka odloži za šest meseci", rekao je Dacičh novinarima u Beogradu, gde je prisustvovao dodeli deset vatrogasnih vozila Sektoru MUP-a za vanredne situacije.

Dačić je naveo da punoletni državljani Crne Gore mogu sa ličnim kartama da ulaze u Srbiju, ali da je odluka o obavezi da deca imaju pasoš prilikom ulaska u Srbiju doneta kako bi se sprečila trgovina ljudima.

"Ne zelimo građanima da pravimo probleme uoči praznika. Predložili smo da se ta odluka odloži za šest meseci kako bi građani na vreme bili upoznati sa njom", dodao je Dačić odgovarajući na pitanje novinara o tome. Dačić je naveo i da je to pitanje u nadležnosti Ministarstva spoljnih poslova.

Pogledajte još