Nađa Higl ličnost 2009. godine

BEOGRAD, 24. decembra 2009. (Beta) - Plivačica Nađa Higl izabrana je za "Ličnost 2009" u anketi magazina Status u kojoj je učestvovalo stotinu umetnika, književnika, novinara, sportista, političara i drugih, saopšteno je u četvrtak.

Za ličnost koja je pozitivno obeležila ovu godinu koplja su se lomila između Nađe Higl, Novaka Đokovića, košarkaške i fudbalske reprezentacije Srbije. Sa potpuno suprotne strane, među onima koji su negativno obeležili godinu, našli su se političari, medijski egzibicionisti i skandal-majstori, piše u saopštenju.

Anketirani su izabrali i događaje koji su im ostali u lepom sećanju - ukidanje viza, uspesi sportista, koncert Leonarda Koena, ali i one koje bi zaboravili - ubistvo Brisa Tatona, divljanje navijača, nasilje na ulicama Beograda, svetska i srpska ekonomska kriza. Anketiranima su u 2009. godini najviše nedostajali vreme i putovanja, ljubav i poštovanje, socijalna sigurnost.

Za laž koja je obeležila godinu izabrali su epidemiju novog gripa, svetsku ekonomsku krizu i (neispunjena) obećanja političara. Priznanje "Ličnost 2009" Nađi Higl magazin Status dodeliće na svečanosti 25. januara 2010. u beogradskoj galeriji Ozon. Status će istog dana dodeliti i priznanje najbolji novinar godine. Najboljeg novinara, ali i "bruku profesije", biraju novinari.

Pogledajte još