Benitez rešava krizu razgovorom

LIVERPUL, 24. decembra 2009. (Beta) - Trener fudbalera Liverpula Rafael Benitez je priznao da je sa najistaknutijim igračima tog tima razgovarao o rezultatskoj krizi "crvenih".

"Razgovarao sam sa nekoliko igrača, ne samo sa Stiven Džerardom i Fernandom Toresom. Svi su odlučni u nameri da igraju dobro, ali čim primimo gol, gubimo samopouzdanje", izjavio je Benitez.

Liverpul nije uspeo da se plasira u osminu finala Lige šampiona, a u nacionalnom prvenstvu pobedio je u samo četiri od poslednjih 17 utakmica. "Crveni" zaostaju osam bodova za četvrtoplasiranom Aston Vilom.

"Moj zadatak je da ekipi popravim samopouzdanje. Moramo da razmišljamo pozitivno, to je jedini pravi način. Jasno je da imamo kvalitet, ali moramo da ga pokažemo", rekao je on.

Benitez je naveo da je jasno da se Tores i Džerard nisu u potpunosti oporavili od povreda.

"Jedini način da promenimo situaciju je da nastavimo da radimo. Pokušali smo i da opustimo momke. Organizovali smo zajednički ručak, što je ispalo veoma lepo. Imamo timski duh, a igrači znaju da moramo što pre da krenemo u pobedničku seriju", zaključio je Benitez.

Pogledajte još