Obama za praznike na Havajima

VAŠINGTON, 24. decembra 2009. (Beta-AFP)- Američki predsednik Barak Obama sa porodicom otputovao je u četvrtak iz Bele kuće za Havaje gde će provesti Božić i dočekati Novu godinu.

Obama, njegova supruga Mišel i njihove dve ćerke Malija i Saša, ušli su u helikopter koji ih je iz Bele kuće odvezao do vazdušne vojne baze Endrus, petnaest kilometara jugoistočno od Vašingtona. Predsednički boing 747, poznati Er fors one (Air Force One) treba zatim predsedničku porodicu da odveze do vojne baze Hikam blizu glavnog grada Havaja Honolulua. Let traje oko deset sati.

Na Havajima se za četvrtak predviđa temperatura od 27 stepeni Celzijusa, dok je u Vašingtonu koji je još uvek pod snegom posle snežne mećave proteklog vikenda, minus pet stepeni. Provođenje božićnih praznika na Havajima je tradicija za porodicu Obama. Predsednik je tu rođen 1961. godine, i tu je proveo svoju mladost. On je i prošle godine, kada je već bio izabran, ali još nije stupio na dužnost, bio na Havajima za taj praznik. Nije predviđen ni jedan javni događaj za predsednika Obamu tokom boravka na Havajima koji će trajati do 3. januara.

Pogledajte još