Skupština nastavlja rad u ponedeljak

BEOGRAD, 24. decembra 2009. (Beta) - Skupština Srbije završila je u četvrtak uveče raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sporstkim priredbama, a rad će nastaviti u ponedeljak, 28. decembra.

Na kraju rasprave ministarka pravde Snežana Malović je kazala da će izmene i dopune tog zakona doprineti suzbijanju nasilja. Tokom rasprave o predloženom zakonu o nedoličnom ponašanju na sportskim priredbama, poslanik Nove Srbije Aleksandra Janković je tražila da se definišee šta je "nedolično ponašanje". Poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) su ocenili da je je teško reći šta je nedolično ponašanje na sportskim priredbama.

Predloženim rešenjima, prema rečima predlagača, pooštrava se odgovornost svih učesnika sportskih događaja, uvodi se restriktivnija kaznena politika i nove obaveze organizatora i učesnika na sportskim priredbama.

Poslanici su u četvrtak uveče razmotrili i amandmane na dopunu Zakona o prometu nepokretnosti i amandmane na predlog prestanka važenja Zakona o organizaciji poslovanju privrednih jedinica ustanova za izvršenje krivičnih sankcija. Poslanici će u ponedeljak razmatrati amandmane na rebalans državnog budžeta za 2009. godinu.

Pogledajte još