Hose Felisijano ljut zbog parodije svoje božićne pesme

NJUJORK, 25. decembra 2009. (Beta-AP) - Hose Felisijano dobio je izvinjenje od radio producenata koje je optužio da su upropastili duh Božića kad su njegovu pesmu "Feliz Navidad" zloupotrebili za slanje rasističke poruke o ilegalnim imigrantima.

Felisijano je u saopštenju naveo da je toliko "revoltiran da nema reči" i da pesma nije spevana da bi poslužila kao "oruđe za širenje rasizma i mržnje". "Kad sam napisao i komponovao `Feliz Navidada' izabrao sam da je pevam i na engleskom i na španskom jeziku kako bih spojio dve divne kulture u ovo doba godine kad svi želimo da pokažemo dobru volju prema drugima", napisao je pevač rođen u Portoriku.

U jednom pasusu parodije njegove pesme, otpevanom na engleskom jeziku, latino imigranti se opisuju da teški pijanci, a u drugom poručuje da će "ilegalci raširiti kugu". Parodija je sredinom decembra postavljena na sajt konzervativne nedeljne publikacije iz Vašingtona Hjuman ivents. Urednik sajta izvinio se Felisijanu i naveo da će pesma biti uklonjena.

Pogledajte još