Godina poboljšanja odnosa SAD i Srbije

VAŠINGTON, 25. decembra 2009. (Beta) - Ambasador Srbije u Vašingtonu Vladimir Petrović rekao je da je 2009. bila godina poboljšanja američko-srpskih odnosa.

"Mislim da je 2009. bila godina poboljšanja odnosa Srbije i SAD, a počela je izuzetno uspešnom posetom potpredsednika Bajdena Beogradu u maju i nastavljena je sa više poseta naših zvaničnika. Mislim da je ova godina bila izuzetno uspešna u bilateralnim odnosima Srbije i SAD", rekao je Petrović Glasu Amerike.

Govoreći o vojnoj saradnji SAD i Srbije, Petrović je rekao da očekuje da će vojni odnosi dve zemlje u narednoj godini biti na još višem nivou. Petrović je kazao i da je podnošenje zahteva za kandidaturu Srbije u EU naišlo na izuzetno dobar prijem u SAD i da su "signali stigli i iz Kongresa i Bele kuće da je to nešto dobro i da je to nešto što SAD podržavaju".

Kad je reč o ekonomskoj saradnji SAD i Srbije, Petrović kaže da "dobri politički odnosi sa sobom nose i dobre ekonomske odnose" i smatra da je američka administracija "jednim pozitivnim odnosom sa Srbijom dala signal svojim firmama da je dobro raditi sa Srbijom".

Pogledajte još