Klizači u Areni pred 1.000 gledalaca

BEOGRAD, 26. decembra 2009. (Beta) - Klizačka predstava "Misterija", kompanije "Holidej on ajs" premijerno je u petak uveče izvedena u Beogradskoj areni pred oko 1.000 ljudi.

"Holidej on ajs" treći put sa svojim predstavama gostuje u Srbiji pred novogodišnje praznike, a ovoga puta je doveo "Misteriju", koja predstavlja putovanje kroz svet mašte, pored ostalog kroz "Alisu u zemlji čuda", središte Zemlje i planetu sa zodijačkim znacima. Gledaoce kroz predstavu vodila je ciganka gatara.

Premijera "Misterije" imala je vidno slabiju posetu od one koju je početkom decembra na istom mestu ostvarila premijera "Diznijevog" klizačkog spektakla "Miki i Mini: Čudesno putovanje". Tokom "Misterije", koja je trajala dva sata, na ledu je bilo 39 klizača iz desetak zemalja sveta. Uz par izuzetaka, oni su izvodili standardne klizačke piruete, a nastupali su grupno, u parovima i pojedinačno, u sklopu scenografije koju je osmilio nagrađivani dizajner Bart Klement.

Vrhunac predstave bile su vazdušne akrobacije jednog klizača, koji je leteo na sajlama po Areni. U jednom trenutku on se, na oko pet metara visine, obrtao oko svoje ose držeći se za sajlu jednom rukom - pri čemu nije imao nikakvu zaštitu za slučaj pada.

Pogledajte još