Čelsiju samo bod u Birmingemu

BEOGRAD, 26. decembra 2009. (Beta) - Vodeća ekipa engleske Premijer lige Čelsi, ni drugu uzastopnu utakmicu nije uspela da pobedi, a ovoga puta "plavci" su odigrali 0:0 protiv domaćeg Birmingem sitija u utakmici 19. kola nacionalnog prvenstva.

Uprkos remiju, Čelsi je ostao na čelu tabele Premijer lige sa 42 boda, pet više od Mančester junajteda koji sutra igra protiv Hal sitija.

Čelsi je bio nešto bolji rival, a u prvom poluvremenu stvorio je nekoliko veoma dobrih prilika za gol, koje su ipak ostale neiskorišćene.

Ni domaćin nije bio bez šansi, a u 31. minutu Birmingemu je poništen pogodak zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao strelac Kristijan Benitez.

U nastavku utakmice dve dobre prilike za Čelsi propustio je Salomon Kalu, a u 89. minutu drugi žuti karton i isključenje kod gostiju zaradio je francuski internacionalac Floran Maluda.

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović odigrao je veoma dobro svih 90 minuta u dresu Čelsija.

Fudbaleri Vest Hema pobedili su Portsmut sa 2:0 i ostvarili prvi trijumf posle pet utakmica. Četvrtu pobedu u Premijer ligi londonskoj ekipi doneli su Alesandro Dijamanti u 23. minutu iz jedanaesterca i Radoslav Kovač u 89. minutu.

Vest Hem zauzima 15. mesto na tabeli sa 18 bodova iz 18 utakmica, dok je Portsmut na poslednjem, 20. mestu sa četiri boda manje iz 19 mečeva.

Fulam i Totenhem odigrali su bez golova, a najzaslužniji za bod ekipe sa Vajt Hart Lejna bio je golman Eurelio Gomeš, koji je u dva navrata zaustavio odlične pokušaje fudbalera Fulama Bobija Zamore.

I Fulam je imao dobre šanse, ali je golman Mark Švarcer uspeo da odbrani šuteve Pitera Krauča ali i udarac Demijena Dafa u 88. minutu utakmice.

Totenhem je na petom mestu premijerligaške tabele sa 34 boda iz 19 utakmica, dok je Fulam na 18. mečeva sakupio 27 bodova i nalazi se na devetom mestu.

Fudbaleri Barnlija i Boltona podelili su bodove 1:1. Poveo je Bolton golom Meta Tejlora u 29. minutu, a domaći su do boda došli pogotkom Dejvida Nagenta u 56. minutu.

Pogledajte još