Za ponedeljak, 28. decembar 2009.

BEOGRAD, 28. decembra 2009. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše je pažnje posvećeno ekonomskim temama.

ALO - Pod naslovom "Manijak čuvao kola ministrima!", o tome da je silovatelj radio na parkingu elitnog kluba. "Zaratili Dule i Veran!", o sukobu mišljenja direktora radio-televizije B92 Verana Matića i trenera košarkaša Partizana Duška Vujoševića.

BLIC - O troškovima proslave dočeka Nove godine u "Pola plate za novogodišnju trpezu". Potpredsednik crnogorske vlade Svetozar Marović kaže u intervjuu: "Neutralna odluka suda o Kosovu ne ide u korist Srbije". O kaznama u EU za kršenje saobraćajnih propisa u "Za brzu vožnju kazna i do 2.000 evra".

VEČERNJE NOVOSTI - Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić kaže u intervjuu: "Holbruk znao da nismo zločinci". Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović kaže u intervjuu: "Novi izbori uvod u haos". O poplavama na istoku Srbije u "Podivljao Crni Timok".

GLAS JAVNOSTI - "Zar je važno ko je kriv?", o slabom odzivu na vakcinaciju protiv novog gripa. "Kastracija je rešenje", o predlogu poslanika Demohrišćanske stranke Srbije (DHŠ) Vladana Batića da se kastriraju silovatelji i pedofili.

DANAS - Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić kaže u intervjuu: "Kad kažem stabilan, ne mislim na fiksni kurs dinara". Predsednik Privredne komore Serbije Miloš Bugarin u intervjuu kaže: "Sledeća godina neće biti teža".

KURIR - "Neko je ukrao 5.000.000 dolara", o priznanju bivšeg predsednika Liberije Čarlsa Tejlora da je 2001. godine platio oružje u Srbiji koferom novca.

POLITIKA - O uštedama smanjivanja propisa u "Birokratija tupi SRP (Sveobuhvatna reforma propisa)". O situaciji na Kosovu u "Priština hoće da formira vlast na severu Kosova".

PREŠ - "Čim vidim ženu moram da je silujem!", o saslušanju uhapšenog silovatelja Saše mega. "Ne ljubite se na dočeku 2010!, o savetu epidemiologa.

PRIVREDNI PREGLED - "U 2010. nove dve milijarde evra", o stranim investicijama u Srbiji. " Sistemu javnih nabavki preti kolaps", piše list.

Pogledajte još