Brankica Stanković novinar godine po izboru kolega

BEOGRAD, 28. decembra 2009. (Beta) - Autorka Insajdera i novinarka B92 Brankica Stanković novinar je 2009. godine, a "bruka profesije" je novinarka RTS Olivera Jovićević, saopštio je danas magazin Status rezultate tradicionalne ankete u kojoj su učestvovali novinari iz 40 redakcija.

Na drugom mestu među najboljima po izboru kolega je prošlogodišnja pobednica Danica Vučenić sa B92, a trećeplasirani je glavni i odgovorni urednik dnevnika Danas i kolumnista Statusa Zoran Panović. U kategoriji "bruka profesije" na drugom mestu je glavni urednik Preša Dragan J. Vučićević, a na trećem Lea Kiš sa RTV Pink.

Najbolji dnevni list je ponovo Blic, a slede ga Poltika i Danas, dok je najbolji periodični Vreme, ispred Statusa i Nina. Najgori dnveni list prema izboru novinara je Kurir, a slede Pravda i Preš, dok je među periodičnim izdanjima najgori Skandal, drugi je Pečat a Svet je na trećem mestu. Najbolja televizja je B92 (slede Studio B i RTS). B92 je pobedio i u radijskoj konkurenciji (ispred Studija B i Radija Beograd 1), a po oceni novinara ima i najbolji medijski sajt (drugi je Blic, a treći RTS).

Najbolja tv emisija je Utisak nedelje ispred Insajdera, dok treće mesto dele Kvadratura kruga (RTS) i Intervju sa Jugoslavom Ćosićem (B92). Medijsko lice godine je Olja Bećković (B92), ispred Ivon Jafali (Studio B), a na trećem mestu su Jovan Memedović (RTS) i Goran Dimitrijević (B92).

Pogledajte još