Za utorak, 29. decembar 2009.

BEOGRAD, 29. decembra 2009. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno vakcinaciji protiv novog gripa i polemici o osumnjičenom za silovanje.

ALO - Pod naslovom "Sad će i mene da siluju u zatvoru!", o zahtevu silovatelja Saše Mege da bude u samici u zatvoru. Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković o sankcijama za silovatelje - "Palma: Ja bi' to štrojio na panju!". "Sinovi upucali oca zato što je varao majku!", piše list.

BLIC - O polemici posle hapšenja čoveka osumnjičenog za silovanje u "Poslanici za kastraciju seksualnih manijaka". O smenama u fudbalskom klubu Partizan "Tomić otišao, povratak Bjekovića". Povodom istrage poslovanja Milomira Joksimovića u "Miša Omega namerno uništio nekoliko firmi".

VEČERNJE NOVOSTI - Pod naslovom "Šef sam na crti!" list piše da na stranačkim izborima lideri nemaju konkurenciju. O vakcinaciji protiv novog gripa u "Dve doze za decu i starije". Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica kaže u intervjuu: "Jači će izabrati premijera".

GLAS JAVNOSTI - "Srpski glas za Josipovića", o izborima za predsednika u Hrvatskoj. "Vratili se dileri", o povratku prodavaca deviza na ulicama.

DANAS - O predsedničkim izborima u Hrvatskoj u "Josipović i Tadić dele iste vrednosti". O prodaji domaćih televizija u "RTV B92 i TV Foks menjaju vlasnike".

KURIR - Pod naslovom "Kastrirati", o hapšenju silovatelja Saše Omoge. "Prebijen Oliver Mandić", o incidentu u centru Beograda u kom je učestvovao poznati pevač.

POLITIKA - O vakcinaciji protiv novog gripa u "I lekari šire strah od vakcine". Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku Božidar Đelić kaže u intervjuu: "Sedam prioriteta srpske nauke". O navikama ljudi na internetu u "Srbi pretražuju 'Fejsbuk' i seks, a svet Džeksona i rvanje".

PREŠ - "Policija pustila manijaka!", list piše da je policija pustila Sašu Megu pošto je neuspešno napao jednu ženu. O biznismenu Miši Omegi - "Miši Omegi preti hapšenje?!".

PRIVREDNI PREGLED - "Od februara otkazi u javnom sektoru", izjava je ministarke finansija Diane Dragutinović. "Stevanović: Ulog Fijata danas na računu", o poslu sa Fijatom govori gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Pogledajte još