Uspesi u 2009. korak ka Olimpijskim igrama 2012.

BEOGRAD, 29. decembra 2009. (Beta) - Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac izjavio je da su svi uspesi u 2009. godini samo prvi korak ka pripremama za Olimpijske igre 2012. godine u Londonu.

"Mislim da je 2009. godina za sportiste Srbije, odnosno za Olimpijski komitet bila veoma uspešna, pogotovo kada pričamo o bazenskim sportovima. Vaterpolisti i plivači su doneli velike medalje. To je bio prvi korak ka pripremama za OI 2012. godine, koja je za nas kruna sportskog događaja", rekao je Divac agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, u 2010. godini najznačajnije je za Olimpijski komitet da što više sportista ostvari normu za OI u Londonu.

"Imamo veliku, značajnu godinu za Olimpijski komitet, ali ujedno i sport u Srbiji, jer obeležavamo 100 godina postojanja olimpijskog pokreta", rekao je Divac.

On je objasnio da će se 100-godišnjica obeležiti nizom sportskih manifestacija.

"Kruna obeležavanja biće 39. skupština olimpijskih komiteta Evrope, koja će se održati u Beogradu. To je šansa da se predstavimo kao pravi domaćini što se tiče sporta i uveren sam da će to proći u najboljem mogućem redu", rekao je Divac.

Predsednik Olimpijskog komiteta zahvalio se svim građanima Srbije na podršci sportistima.

"Nadam se da će i ostale stvari i vrednosti u našem društvu biti kao što je u sportu. Za sledeću godinu pre svega poželeo bih svim sportistima zdravlje i što bolje rezultate, kako za sebe, tako i za nas", rekao je Divac.

Pogledajte još