Partizan uvek želi trofeje

BEOGRAD, 29. decembra 2009. (Beta) - Kapiten hokejaša Partizana Marko Milovanović od malena se odlično snalazi na ledu, a sa samo 21 godinom predvodi "crno-bele", koji posle četiri godine dominacije u Srbiji, ove sezone, kako je rekao, s pravom očekuju uspeh i u Slohokej ligi.

"Sada nam ide dobro, pogotovo na domaćem terenu. Malo teže, međutim, igramo na gostovanjima u Sloveniji, ali, zasad je sve u redu", rekao je u intervjuu agenciji Beta Marko Milovanović, koji je ovim ne toliko popularnim sportom u Srbiji, počeo da se bavi još kao dečak.

"Otac mi je bio hokejaš, takođe je igrao za Partizan. On me je od treće godine stavio na klizaljke, čak sam gurao i stolicu po ledu. Vremenom sam stvarno zavoleo ovaj sport", objasnio je Milovanović.

Partizan je u dosadašnjem toku Slohokej lige, u kojoj igraju i dve hrvatske i jedna austrijska ekipa, zabeležio 13 pobeda i šest poraza.

"Svi treniramo jako i želimo da pobedimo u svakoj utakmici. Sada u trećem krugu Slohokej lige imamo težak raspored, ali ćemo pokušati da se domognemo što boljeg plasmana pred početak plej-ofa", naveo je Milovanović.

U plej-ofu će igrati osam ekipa, a očekuje se da Jesenice, Olimpija i Medveščak budu pojačani svojim najboljim igračima iz prvog tima, koji nastupaju u austrijskoj Ebel ligi.

"Hokej je čudan sport i, ako se dovoljno potrudimo, zaista je sve moguće u plej-ofu", kazao je on.

Partizan je proteklih godina osvojio četiri uzastopne titule prvaka Srbije, a kao najveću razliku u odnosu na utakmice u Slohokej ligi Milanović je istakao tehničke stvari.

"U Sloveniji se više igra na tehniku i na klizanje. U Srbiji se u prethodne četiri godine, zbog velikog broja Kanađana, igralo veoma agresivno i na snagu", rekao je kapiten Partizana.

Prema Milovanovićem rečima, od srpskih timova jedino Partizan trenutno ima osnovnu finansijsku stabilnost koja mu obezbeđuje "minimum uslova" za nastup u regionalnim takmičenjima.

"U ovom trenutku samo Partizan može da se takmiči u Slohokej ligi, pre svega zato što ima nešto bolje finansijsko stanje u odnosu na ostale srpske klubove", istakao je on.

Milovanović je rekao da bi eventualni trijumf u Slohokej ligi Partizanu značajno popravio šanse da se u skoroj budućnosti takmiči u još jačoj, austrijskoj Ebel ligi.

"Slohokej liga bi trebalo da nam bude na neki način kvalifikaciona za austrijsku ligu. Osvajanje Slohokej lige privuklo bi još sponzora, a to je jedna od ključnih stvari u hokeju", objasnio je on.

"Najveća razlika između slovenačke i austrijske lige su budžeti klubova. U Ebel ligi ima više novca, pa imaju mogućnost da dovode kvalitetnije igrače", dodao je Milovanović.

Kapiten Partizana ocenio je i da je dolazak stranaca unapredio igru srpskih igrača, ali i reprezentacije.

"U Srbiji je bilo stranaca različitih kvaliteta, Rusa, Kanađana Ukrajinaca... Oni su, ipak, mnogo doprineli razvoju naših mladih igrača", kazao je on.

Za ekipu Partizana trenutno igraju Kanađani Mark Andre Furnije i Danijel Džejkob, koji su ove sezone nastupali i za reprezentaciju Srbije.

"Oni su igrali za Srbiju na proteklom Svetskom prvenstvu u Novom Sadu i mnogo su doprineli ulasku u Diviziju I. To nam je ove sezone i bio glavni cilj i biću zadovoljan ako Srbija sledeće godine sačuva mesto u tom društvu", izjavio je Milovanović.

Privodeći razgovor kraju i spremajući se za izlazak na led hale "Pionir", Milovanović je dodao da svoju budućnost vidi u Partizanu, sa trofejima i peharima u rukama.

"Zanimaju me samo pobede u dresu Partizana i reprezentacije Srbije. Imao sam nekoliko pokušaja u inostranstvu, ali me je nešto uvek vraćalo u Srbiju", zaključio je kapiten i levi krilni igrač Partizanovih "oklopnika".

Pogledajte još