Mina Lazarević pevala filmske hitove

Otpevala je Mina Lazarević svoje... hm, filmske hitove. Čak je tu bilo i šale sa gostima. Jaka je bina u Domu sindikata. Old school. Izdržava sve.

Kad koncert počne sa “The Age of Aquarius” i porukom za sina “ljubi ga majka”, onda vam samo preostaje da kažete sebi “ah, šta je tu je”. Naravno, ako niste među onima koji su to veče u Dom sindikata došli s jasnim ciljem (tj. kupili karte) da slušaju glumicu sa pevačkim ambicijama – Minu Lazarević i njene goste na koncertu pod nazivom “Veče filmske muzike”.

Dok je Mina menjala haljine, dokazavši da boje i te kako mogu imati intenzivno psihološko dejstvo na posmatrača, iza nje su sedeli strogi, uniformisani, besprekorno uvežbani članovi Simfonijskog orkestra umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Takmičanje između različitih glasovnih mogućnosti, s jedne, i melodija koje prirodno izlaze iz razigranih instrumenata ovog orkestra, s druge strane – počelo je od prvog upaljenog svetla na bini. Tiho tup-tup nogama i aplauzi – mešavina vaspitanja i zadovoljstva… Samo publika zna ko je pobednik.

Dok su se ređali filmski songovi i teme od kojih nijedan nije bio iznenađenje, već isključivo opšti ukus, teško je ne razmišljati o Domu sindikata. Taj miris, stolice, bina, škripa… skoro je šik napraviti koncert u ovoj sali.

A sad malo oni…

Mina Lazarević – Čupka iz serije “Porodično blago”, a sada i zvezda serije “Bela lađa” – svoje veče je osmislila kao kolaž pesama i zbijanja šala, teranja šege ili kako su vaši baka i deka govorili. U ostvarivanju ideje pomogli su joj brojni prijatelji i kolege.

Prvi je bio "Džejms Bond srpskog glumišta" – Nikola Bulatović sa naslovnom temom iz filma “Thunderball”.

Nakon njega, Mini se na bini pridružio Jova Radovanović. On zna šta znači zapaliti Dom sindikata. Seća se Minina publika Sedmorice mladih… Ali, Jovin nezaboravni osmeh se nekako izgubio u duhovitom momentu sa bušnom kofom i žongliranju rečima s Minom u “majstor-šegrt” maniru.

A onda srebrno… Do njega, naravno, mogu da dovedu samo pesme “I’m Your Lady” i “Woman in Love”. Kako drugačije kada na bini treba da se pojavi Ivan Bosiljčić?! U srebrnom odelu, okretnih kukova, Ivan je naterao Antonia Banderasa da se zagrcne tamo negde, daleko, gde se sada nalazi… "Beautiful Maria of My Soul"!

I Pedro Almodovar je dobio svoj “deo“, kada je Ivana Knežević otpevala legendarnu “Un Año de Amor“ iz filma “Visoke potpetice“. Kultnim Flojdom se “pozabavio“ Marko Živić, Rokijem Marko Kon (Eye of the Tiger)...

Mirni, a radosni

Da li je potrebno reći da smo čuli i “Mein Herr“ iz “Kabarea“, “Calling You“ iz “Bagdad kafea“ – filma koji Mina “nije pogledala jer je dosadan“, čuveni duet iz filma “Briljantin“... Sve što je priželjkivala publika koja je napunila Dom sindikata, čula je u neiznenađujućem, krajnje prosečnom izvođenju Mine i njenih prijatelja. Reakcije su se većinom svodile na osmehe, aplauze i mirnoću, koja verovatno znači uživanje.

Neko je sa novogodišnjeg koncerta Mine Lazarević izašao zadovoljan, neko... pa, najblaže rečeno s osećajem dva sata provedena na pogrešnoj filmskoj/muzičkoj adresi. Ukusi i sloboda, na kraju, ipak uvek treba da idu zajedno.  Tako da, Mina, samo izvoli ponovo!

Tekst: Katarina Milovanović
Foto: Andrijana Rmuš

Pogledajte još