Nova godina i kako to rade Francuskinje

Nova godina je tu, iza prvog ugla, i naravno, drage dame, da brinete kakvu svečanu toaletu morate „nabaciti” da biste bile šik i u harmoniji sa modnim zahtevima. Zavirili smo malo šta to majstori stila savetuju svojim čitateljkama u francuskom magazinu “Marie Claire”. 

Lureks
Ove godine je, kako kažu, neizostavan lureks, koji predstavlja modni zahtev broj jedan svih dizajnerskih predloga. Evo nekoliko saveta kako da zablistate, a da izbegnete modne greške. Najpre, sa ultra sjajnim lureksom, treba izbegavati svaki suvišan nakit. “Zabrana” je i na kaiševima i suviše naglašenoj šminki. Najbojažljivije će se odlučiti za lureks u malim varijantama, nekim odevnim detaljima i minijaturama. Što se tiče boje, savetuje se zlatna. Za vašu svečanu toaletu, svaki izbor je dobar, samo nek šljašti cele noći! 

Leopardska groznica
Modni dizajneri su očigledno dobili, ne svinjski grip, već životinjsku groznicu. Nikad nije naodmet podsetiti vas iznova: leopard se krupnim skokovima vratio na piste visoke mode, ali i na “ulične revije”. Istinske posvećenice će se odlučiti za varijantu haljine ili mantila. One diskretnije će se pretvoriti u leopardice pomoću sitnih detalja kao što su pojas, tašna, i slični modni dodaci, budući da oni predstavljaju alternativu iskakanju iz sopstvene u kompletnu “leopardovu kožu”. 

Dobri stari velur, ali nov
Što se tiče materijala, na sceni je veliki povratak klasičnog velura. Ali pazite – velur mora biti moderan. Ni slučajno nemojte da izvučete neke bermude ili suknju-pantalone iz devedesetih. Znači, neki nov i zanimljiv model, i modni svet je vaš.

A što se tiče ostalog, izaberite same. Naravno upotpunite toaletu nekim XL pojasom, osim kad je zaista suvišan, ili uskočite u kožu neke zvezde bar za jednu noć uz pomoć velikih naočara iz šezdesetih. 


J.Vuković

Pogledajte još