Petković igra oproštajnu utakmicu u Zvezdinom dresu

BEOGRAD, 29. decembra 2009. (Beta) - Fudbaler Flamenga Dejan Petković rekao je da ne postoje skoro nikakve šanse da karijeru završi u Crvenoj zvezdi, ali je kazao da bi voleo da oproštajni meč odigra na Marakani.

Novinarima je na promociji filma o njemu rekao da ne zna ni kada će doći kraj karijere.

"Postoji izreka 'nikad ne reci nikad', tako da to neću reći, ali nisu realne šanse da karijeru završim u Zvezdi. Dakle, nije 100 odsto sigurno da neću. Ali, evo, ako moji drugari iz uprave odluče da plate piće, dogovorićemo se za oproštajnu utakmicu", rekao je Petković novinarima.

Na tu njegovu opasku, predsednik Zvezde Vladan Lukić i sportski direktor Ivan Adžić u šali su dobacili da je to preskupo. Novinari su se nadovezali pitanjem kada će 37-godišnji fudbaler završiti karijeru.

"Ne znam. Ranije sam govorio da ću završiti u 30. godini, a sada, u 37, svaku utakmicu igram kao poslednju, jer bilo koja ozbiljnija povreda može da mi okonča karijeru. Uvek sam se trudio da budem korektan u izjavama i da držim reč, tako da ne mogu da kažem", rekao je Petković.

"Dokle god budem uživao u igri i bio među najboljima, igraću. Kada to prestane, okačiću kopačke o klin", dodao je on.

Novinari su u šali pitali Lukića da li će moći da pronađu sponzora da plate piće za Petkovićevu oproštajnu utakmicu, ali je Lukić odgovorio nešto ozbiljnije.

"Ako se usliše pozivi glavnog urednika (televizije) B92 (Veran Matić), teško da ćemo naći bilo kog sponzora za bilo šta, pa i za jedno piće", rekao je Lukić.

Novinarka B92 Brankica Stanković, autor je emisije Insajder, koja se u poslednjem izdanju bavila kriminalcima među fudbalskim navijačima.

Nju je potom deo publike na utakmicama vređao i pretio joj, na šta je direktor te kuće Veran Matić reagovao pozivom da državna preduzeća prestanu da sponzorišu sportske klubove u takvim uslovima.

Pogledajte još