Izgorele četiri tone veštačkog đubriva

PANČEVO, 30. decembra 2009. (Beta) - U skladištu poljoprivredne apoteke "Fokus bel" u Vojlovici kod Pančeva izgorele su četiri tone veštačkog đubriva i nepoznata količina pesticida i druge robe, rekao je u sredu član Gradskog veća Pančeva Vladimir Delja.

"Nismo sigurni čega je bilo ili možda još uvek ima u vazduhu posle noćašnjeg požara, jer nisu merene materije koje su sagorevale", rekao je Delja za agenciju Beta.

"Očekivali smo ekotoksikološku mernu stanicu iz Beograda pošto pančevačka nema sve neophodne analizatore, međutim načelnica Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine nije smatrala da ta stanica treba da izađe na teren tako da nemamo prave podatke o stanju zagađenja", izjavio je on.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Ljiljana Lazić izjavila je da su njihovi aparati prethodne večeri na mestu požara izmerili povećane koncentracije amonijaka, azot-dioksida, benzena i ukupnih ugljovodonika, ali ne u koncentracijama koje bi mogle ozbiljnije da ugroze zdravlje ljudi.

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine počela je vanredni inspekcijski nadzor u apoteci "Fokus bel" zbog požara.

Pogledajte još