Domaća pop i rok muzika na gradskim proslavama

BEOGRAD, 30. decembra 2009. (Beta) - Brojne zvezde domaće pop i rok muzike, uz ponekog izvođača iz najbližeg inostranstva, nastupaće na dočecima Nove godine u Srbiji koji protiču u znaku štednje, zbog ekonomske krize i smanjenih budžeta lokalne samouprave.

Među retkim stranim gostima je Seid Memić Vajta, pop zvezda iz Bosne i Hercegovine, takođe veliko ime jugoslovenske pop muzike, koji će za Novu godinu pevati na gradskom dočeku Nove godine u Prijepolju.

Hrvatska rok grupa "Kud Idijoti" nastupiće 31. decembra 2009. godine u Novom Sadu, na Trgu Slobode, u društvu svojih sunarodnica iz benda "Lolobriđida" koje su nedavno dobile MTV nagradu, a dan kasnije će svirati u Beogradu, u prostoru nekadašnjeg bioskopa "Odeon".

Na novosadskom Trgu Slobode, pored "KUD Idijota" i "Lolobriđide", u novogodišnjoj noći će nastupiti "Ateist rep", "Ritam nereda", Marčelo, Milan Mumin i "Repetitor". Nedaleko odatle, kod Katoličke porte, di-džejevi će puštati muziku 1970-ih i 1980-ih, dok će na Trgu Mladenaca moći da se čuju Zvonko Bogdan i dva tamburaška orkestra.

Pop pevač Željko Joksimović biće glavna zvezda gradskog dočeka Nove godine u Beogradu, a osim njega, na platou ispred Doma Narodne Skupštine nastupiće Đorđe David i "Gang", grupe "S.A.R.S." i "Sanšajn".

Pogledajte još