Vesna de Vinča oduševila i ganula parisku elitu

Interesovanje za ovaj spektakularni događaj u svetskoj prestonici mode bilo je toliko da je više od pedeset medijskih kuća poslalo akreditovane predstavnike a nemali broj onih koji su želeli da prisustvuju a nisu dobili pozivnice ostao je ispred vrata najlepšeg diplomatskog objekta Srbije u svetu.

Oni koji su ušli imali su prilike da uživaju u revijama ekskluzivnih haljina i nakita poznatih srpskih ali i svetskih dizajnera, a sve kreacije bile su inspirisane projektom „Srbija, zemlja jorgovana“ koji je pre osam godina pokrenula Vesna de Vinča. Čitavo veče bilo je obojeno lepim emocijama i primesama sete jer je događaj posvećen nedavno preminulom knezu Aleksandru Pavlovom Karađorđeviću koji je uz Vesnu suosnivač projekta.


- Da je Egziperijev Mali Princ stigao da poraste sigurna sam da bi on porastao u Kneza Aleksandra. Bio je čovek koji je svesrdno pomagao drugima, otvorenog srca i uma, podržavao je ovaj projekat do poslednjeg dana. Moj prijatelj više nije sa nama, ali njegov duh će uvek biti prisutan a sećanje neće nikada izbledeti – sa suzama u očima rekla je de Vinča što je ganulo i mnoge prisutne u palati. Dodatne suze izmamila im je pesma „Tiho noći“, uspavanka koju je u znak sećanja na kneza otpevala mis Srbije Katarina Šulkić uz podršku profesora Petra Gojkovića, a onda je usledio i najdirljiviji trenutak večeri kada je u ime svog preminulog supruga priznanje dobila Princeza Barbara Karađorđević.


Tokom programa koji je trajao sat i po gosti su imali prilike da uživaju u revijama Zvonka Markovića i „Pena kutur“ iz Srbije, Jelene Mandić i Sune Moje iz Francuske, Romera Brajana iz Velike Britanije i Zahera Die iz UAE.

Revije koje je režirala i za koje je uradila koreografiju srpski supermodel Slađana Tesla nagrađene su burnim aplauzima a najveće ovacije dobio je Zvonko Marković koji je ovom prilikom ekskluzivno i premijerno prikazao kolekciju inspirisanu ljubavlju Jelene Anžujske i kralja Uroša I.


Sve modele nosile su devojke iz agencije „Miss Yu“ koja je ovim ali i nizom drugih događaja ušla u radnu proslavu dve decenije postojanja i promocije lepote u Srbiji i svetu. A da sve proetkne u savršenom redu kao i godinama unazad starao se Nebojša Pilipović Pilo, kreativni direktor kompanije.

Po završetku revije u bašti rezidencije de Vinča je sa princezom Barbarom i ambasadorom u ime svih zasadila jorgovan. Usledilo je potpisivanje knjige „Srbija , zemlja jorgovana“ koja je to veče imala svoju promociju prvog izdanja na francuskom jeziku. Potom su gosti, među kojima su bili zamenik gradonačelnika Beča Johan Gudenus sa svojim šefom kabineta Konstantinom Dobrilovićem, više od dvadeset ambasadora, vitezovi Reda Svetog Lazara i brojni predstavnici diplomatskog kulturnog i javnog života Francuske sabirali utiske na koktelu. Tom prilikom rodila se i ideja da ovaj događaj postane tradicionalan tako da se može očekivati da će u budućnosti, osim kao zemlja jorgovana, zahvaljujući ovom projektu Srbija postati poznata i kao zemlja mode.

/

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.