Naftna kompanija "LUKOIL" obeležila 25 godina poslovanja

LUKOIL sprovodi radove na istraživanju i vađenju nafte i gasa, proizvodi i plasira naftne derivate i proizvode petrohemije, kao i električnu energiju u 35 zemalja sveta i 63 regiona Ruske Federacije. Poseduje velike transportne aktive, ima razgranatu maloprodajnu mrežu.

Danas je LUKOIL jedna od najvećih naftnih i gasnih kompanija na svetu, čiji udeo u svetskoj proizvodnji nafte iznosi preko dva odsto i oko jedan odsto dokazanih zaliha nafte i gasa.

Tekuća proizvodnja obezbeđena je zalihama za 19 godina. Samo 2015. godine otkriveno je 18 nalazišta i 54 ležišta. Kompanija je dobila 25 novih licenci za pravo korišćenja rudnog blaga. 2015. godine bila je savladana granica od dve milijarde tona uslovnog goriva na teritoriji Ruske Federacije

PAO "LUKOIL" poseduje puni proizvodni ciklus te u potpunosti kontroliše celokupan proizvodni lanac – od vađenja nafte i gasa, preko prerade, do prometa naftnih derivata.

LUKOIL izvozi naftu i naftne derivate na tržišta Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, u zemlje Azije, Afrike i Latinske Amerike. Radi povećanja efikasnosti Kompanija koristi sopstvene morske terminale u Rusiji i inostranstvu. Osim toga, Kompanija isporučuje svoje proizvode železnicom i cevovodima.

Danas pod brendom LUKOIL radi preko 5,5 hiljada benzinskih stanica u 22 zemlje sveta. LUKOIL stalno širi maloprodajno tržište svog brendiranog goriva ECTO (EKTO).

Shvatajući odgovornost pred društvom za očuvanje ekološke sredine i racionalno korišćenje prirodnih resursa, LUKOIL puno pažnje obraća i priznati je lider medu ruskim kompanijama u oblasti očuvanja životne sredine. U periodu od 2011. do 2015. godine ukupni budžet programa ekološke bezbednosti Kompanije povećani su trostruko i svake godine iznose oko 50 milijardi rubalja.

Danas je LUKOIL radni kolektiv koji broji oko 110.000 radnika u 40 zemalja sveta.

LUKOIL sprovodi politiku socijalno odgovornog biznisa kroz konkurse socijalnih i kulturnih projekata, koji se realizuju u mnogim regionima poslovanja Kompanije. Kompanija sarađuje s muzejima, medicinskim i obrazovnim centrima, stvaralačkim kolektivima. Tradicionalno pomaže veteranima Velikog Otadžbinskog rata i učesnicima radnog fronta, dečjim domovima i sportskim klubovima.

LUKOIL je jedan od najvećih poreskih obveznika u Ruskoj Federaciji. Godine 2015. kompanija je u budžet RF uplatila 939 milijardi rubalja.

/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.