Uspešan nastup srpskih dizajnera u Londonu

Njen rad je oduševio londonske modne znalce i od svih prikazanih kolekcija izazvao je najviše pažnje. Brojni mediji su ispratili i u pozitivnom kontekstu pisali o Aninoj reviji. Posebno značajna je činjenica da je izveštaj objavio i čuveno britansko izdanje magazina Vogue.

Anina kolekcija za proleće/leto 2017 inspirisana je kratkiom filmom "Jabberwocky" (1971) Jana Švankmajera, nemogućim putovanjem Georges-a Méliès-a i Cloudbusting machines (mašina za razbijanje oblaka) Wilhelm-a Reich-a. Rezultat su stroge ali ženstvene siluete u pastelnim bojama, sa posebnim grafičkim senzibilitetom. Suprostavljanjem oštrih i mekih linija i oblika u kombinaciji sa naglašenim detaljima stvara se savršena harmonija kreativnog haosa koji je česta tema u radu Ane Ljubinković.

O reviji Ane Ljubinkvoić objavljeni su, pored već istaknutog Vogue-a, izveštaji i u nekim od popularnih medija u Britaniji: Dailymail, Evening Standard, Glass Pineapple…

Obeležavajući 20 godina rada Beogradska nedelja mode predstavila je naš talenat i kvalitet na London Fashion Weeku te je srpski modni dizajn bio prezentovan i u vidu atraktivne izložbe pod nazivom Belgrade Fashion Week Showcase u vrlo atraktivnom prostoru Freemasons' Hall u Covent Gardenu.

Na izložbi su bili modeli sledećih dizajnera: Ana Ljubinković, Vlada Savić, Jelena Stefanović, Sonja Jocić, Jovana Marković, Aleksandra Lalić, Budislava, MATES, Vesna Kracanović, Ana Vasiljević, Sestre S, Jasmina Vujović/Get- up, Evica Gloves, Jasmina Sanader, Sonja Krstić, Doda Komad, Ljudmila Stratimirović, Danijela Biškup, Ivana Ristić, Svetlana Jaćović, Tamara Radivojević, Svetlana Vukov, Tijana Milutinović.

Najbolje predstavnike domaćeg modnog dizajna moći ćemo da vidimo i uživo u Beogradu u periodu od 26. oktobra do 8. novembra kada će biti održana jubilarno 40. izdanje prve nedelje mode pokrenute u Jugoistočnoj Evropi.

/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.