OTVARANJE FRANCUSKE NEDELJE: Doček mladog francuskog vina Novi Božole

Francuska nedelja, koja se održava od 17. do 24. novembra četvrtu godinu zaredom, ove godine ima za temu "Kreativnost i inovacije". Cilj Francuske nedelje je promocija istorijskih, kulturnih i poslovnih veza između Francuske i Srbije.

Otvaranje je počelo svečanim dočekom mladog francuskog vina Novi Božole, za preko 300 zvanica, diplomata, direktora francuskih i srpskih preduzeća, uglednih privrednika, novinara i javnih ličnosti. Pored ukusne hrane i poklona za goste, u okviru večeri bio je organizovan i mini vašar francuskih proizvoda na kojem je učestvovalo više francuskih preduzeća.

Francusko-srpska privredna komora osnovana je 2005. godine sa ciljem da se okupi francusko-srpska poslovna zajednica i unapredi bilateralna saradnja dve zemlje. Članica je Unije francuskih privrednih komora u inostranstvu, a danas okuplja preko 100 kompanija i preduzeća u Srbiji.

(old_image)

PROGRAM FRANCUSKE NEDELJE

17. novembra 2016.
- Otvaranje Francuske nedelje i doček mladog francuskog vina Beaujolais nouveau uz mini vašar francuskih proizvoda.

18. novembra 2016.

- U saradnji sa kompanijom Schneider Electric, biće održana Studentska debata na temu "Preduzetnik početnik". Tribina će obuhvatiti sesije simulacija razgovora za posao, radionica o unapređivanju CV-a i mini kurs o adekvatnom korporativnom odevanju za razgovor za posao.

Muzej nauke i tehnike (ulaz iz Dobračine 51), od 11.00 do 14.00 časova

21-22. novembra 2016.
- Susreti francuske delegacije preduzeća sa međunarodnim finansijskim ustanovama u Srbiji i B2B sastanci sa srpskim preduzećima.

Različite lokacije, prvi dan od 8.30 do 18.00 časova, drugi dan od 9.30 do 18.00

23. novembra 2016.

- Vinska radionica: degustacija francuskih vina uz predavanje somelijera / za članove Komore

23. novembra 2016.

- Predstavljanje oslikanog murala sa motivom Malog princa na zidu OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu. Francusko-srpska privredna komora je povoodm Francuske nedelje ovoj osnovnoj školi poklonila mural, koji je oslikao poznati Street Art umetnik Andrej Josivoski, alijas Pijanista.

OOŠ Vladislav Ribnikar, 12.00 časova

24. novembra 2016.
- Poslovna konferencija "Grad budućnosti: francusko iskustvo", konferencija o uvođenju naprednih tehnologija u izgradnji Grada budućnosti (Smart city). Uslediće B2B sastanci između francuskih stručnjaka, preduzeća i predstavnika opštinskih vlasti. Događaj organizuju Ambasada Francuske, Francusko-srpska privredna komora i Privredna komora Srbije.

Privredna Komroa Srbije, Resavska 15, od 9.30 časova

17-24. novembra 2016.
- Onlajn sajam zapošljavanja biće dostupan na internet adresi www.francuskanedelja.rs Očekuje se učešće najvećih francuskih kompanija i preko 5.000 posetilaca na sajmu. Platforma nudi kandidatima mogućnost da pregledaju liste slobodnih radnih mesta, da pošalju prijave za posao, kao i da uživo razgovaraju sa predstavnicima ljudskih resursa preko aplikacije za chat.

17-24. novembra 2016.
- Onlajn mapa francuskih proizvoda: po prvi put u Srbiji, na istom internet sajtu biće kreirana digitalna mapa francuskih proizvoda, brendova i usluga koji su dostupni u Srbiji. Posetioce sajta očekuju i informacije o popustima u okviru Francuske nedelje.

www.francuskanedelja.rs, sedam dana u nedelji

(old_image)

Pogledajte još