U galeriji Štab fotografije obnovljenih vrtića i škola projekta "Veliko srce"

Kao zajednički projekat Eurobank i Fondacije Ana i Vlade Divac, Veliko srce je od 2010. pomoglo 38 vrtića i škola širom Srbije koje pohađa oko 25 hiljada dece.
Izložba najboljih fotografija projekta Veliko srce biće otvorena za sve posetioce i narednih 7 dana.

Sredstva za kontinuiranu donaciju obezbeđuju klijenti Eurobanke, njih preko 22 hiljade, koji su korisnici kartice Veliko srce i koji su za opremanje i rekonstrukciju vrtića i škola donirali oko 5 miliona dinara.

- Ponosni smo na našu Eurobank zajednicu humanih ljudi koji su bili velika podrąka realizaciji projekta. Zajednička je želja svih nas da Veliko srce nastavi da živi u narednoj godini, jer ima još vrtića, škola i igrališta koji čekaju na obnovu - rekla je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

Na izložbi su predstavljene fotografije škola i vrtića iz gradova u Srbiji koji su obnovljeni u okviru ovog projekta. Pri odabiru škola i vrtića prioritet su bile one koje pohađaju deca sa smetnjama u razvoju u okviru inkluzivnog obrazovanja.

- Kroz rad Fondacije Ana i Vlade Divac realizovali smo veliki broj inicijativa, ali je Veliko srce jedan od najdugovečnijih projekata. Već gotovo sedam godina smo u misiji da kroz opremanje i rekonstrukciju delova škola i vrtića deci omogućimo bolje uslove za razvoj, igru, obrazovanje i vaspitanje. Ove fotografije dokazuju da tim putem treba da nastavimo - rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

- Ponosni smo zbog ovakvih projekata i hvala Fondaciji Divac i Eurobanci na impresivnim rezultatima koji su pomogli da se unaprede uslovi za odrastanje i obrazovanje dece u našim vrtićima i školama - rekao je Miloš Blagojević, posebni savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.